Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF och Sund får ersättning för inställda cuper

Tre fotbollscuper ställdes in och handbollscupen fick flyttas.
Nu har de drabbade klubbarna fått ersättning av kommunen.
– Det är mycket glädjande och betydelsefullt för att vi ska kunna fortsätta verksamheten, säger Sund IF:s ordförande Bert Hägg.

Annons

När taket på Nordichallen i vintras var så pass dåligt att det bedömdes att det fanns risk för att takdelar kunde falla ned och skada människor som vistades i hallen drabbades idrotten.

GIF Sundsvall och Sund IF fick båda ställa in två cuper vardera medan Sundsvalls Handbollsklubb fick flytta sin cup.

Nu har Sundsvalls kommun beslutat om att ersätta de två fotbollsklubbarna för utebliven inkomst då cuperna ställdes in. Handbollsklubben får ingen ersättning då deras cup inte ställdes in samtidigt som de gjorde ett bra ekonomiskt resultat.

Ett välkommet beslut för Sund.

– Det är ett glädjande besked. Det var ett mycket kännbart bortfall för oss då cupen håller oss flytande, säger föreningens ordförande Bert Hägg.

Sund får 187 000 kronor i ersättning medan GIF Sundsvall får 237 000 kronor.

– Vi har haft en liten budget och haft en plan avstängd som konsekvens. Det är mycket glädjande och betydelsefullt för att vi ska kunna fortsätta verksamheten. Nu hoppas vi att det går att genomföra cuperna i vinter, vi har redan skickat ut inbjudningar, säger Hägg.

Från handbollsklubbens sida var det inga dystra miner efter att beskedet kommit.

– Vi hade ett möte innan beslutet där de berättade att de kollade på den genomsnittliga inkomsten för cupen de senaste fem åren och jämförde årets resultat med det. Och det var bättre i år än genomsnittet, säger ordföranden Kerstin Andersson.

Mer läsning

Annons