Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s glädjebesked: Skadelistan är kortare än någonsin

/

Knäskador, andningsproblem och en otäck smäll mot njurarna – GIF Sundsvalls skadelista har ständigt fyllts på den här säsongen.
Nu kommer ett glädjande besked inför omstarten: Skadelistan är kortare än någonsin.
– Alla måste vara på tårna nu när alla är med, det är bara positivt. Det kommer att göra så att vi blir starkare och bättre under hösten, säger GIF-anfallaren Johan Eklund.

Annons

Under söndagen samlades GIF Sundsvall igen efter semestern. Lagets fyra landslagsspelare Pa Dibba, Joakim Nilsson, Rúnar Már Sigurjónsson och Lars Gerson har fått några extra dagars semester, men trots att de fyra saknades var det ovanligt många spelare med på träningen.

– Så lite spelare på skadelistan har vi inte haft på hela säsongen, säger GIF:s tränare Roger Franzén.

Vad betyder det här för er?

– Dels höjer vi kvaliteten på träningar genom större och bredare trupp sedan höjer vi konkurrensen när vi ska ta ut de som ska spela. Det ger större möjligheter när vi ska göra våra byten när vi har fullt fräscha spelare på bänken, innan har vi haft spelare som vi har vetat inte har kunnat spela 90 minuter och det är inte optimalt, säger Franzén.

De enda som gick vid sidan av var Marcus Danielsson, Peter Wilson och Eric Larsson som fortfarande har en bit kvar till full träning. Positiva besked var däremot att knäskadade Tommy Naurin och Johan Eklund och höftskadade Simon Helg var i full träning – även om Eklund tvingades bryta efter 50 minuter och kom ut med en ispåse på sitt skadade knä.

– Det är ingen fara. Jag fick en liten smäll mot det bara så jag var lite orolig över att det skulle svullnad upp igen men det gick bra. Jag tror att jag kan köra för fullt på nästa pass igen, säger Eklund.

Du gjorde ett test av knät innan uppehållet, vad sa det?

– Det har varit vätska i det men det har jag nästan fått bort nu så det känns jäkligt bra. Jag vill kunna köra och göra mig själv rättvisa.

Även Simon Helg som inte kunnat köra för fullt sedan han skadade sig i matchen mot Djurgården i slutet av april var glad över att vara tillbaka. På söndagen gjorde han ett sista test och fick efter det klartecken för att träna med resten av laget.

– Jag har kört hårt med rehaben så jag känner att jag är med ganska bra. Det är väl lite bolltouchen som är lite efter eftersom man varit ifrån det ett tag, men nu lever man bara på glädjen, säger Helg.

Känner du dig redo att spela match?

– Vi har ju några träningsmatcher framöver och får man spela i någon av dem så blir det som ett litet test, men jag känner mig i bra form så det ska inte vara några problem.

Läs också: Ny utredning för Rajalakso

Mer läsning

Annons