Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vann mot Gefle: "Resultatet får stå kvar till på lördag"

/
  • Leo Englund gjorde ett mål och spelade fram till två när GIF Sundsvalls U21 vann mot Gefle på tisdagen.

GIF Sundsvall mot Gefle IF blir en hyperviktig match i Allsvenskan till helgen.
Redan på tisdagen möttes klubbarna.
– Jag sade skämtsamt till Joel Cedergren och Roger Franzén att vi låter resultatet stå kvar på tavlan till på lördag, säger coachen Mikael Bengtsson.
4–1 slutade matchen i U21-seriens B-slutspel.

Annons

Giffarna har historiskt sett haft svårt att ta poäng mot Gefle, inte minst i allsvenska sammanhang, och på lördag väntar en viktig match i jakten på ett nytt kontrakt i Allsvenskan för GIF Sundsvall.

Redan på tisdagen fick däremot flera i GIF:s A-trupp chansen att känna på hur det är att möta de ljusblå från Gästrikland – och vinna.

– Ja, klubben har haft svårt mot Gefle tidigare. Men vi i U21 har haft ganska lätt för dem faktiskt. Vi har vunnit två matcher, spelat en oavgjord och förlorat en mot dem den här säsongen, säger Mikael Bengtsson.

Samtliga målskyttar i 4–1-segern var A-lagsspelare.

Erik Granat gjorde 1–0 i den första halvleken.

– Det var ett nummer från den högre skolan, ett skott från 25-30 meter som gick klockrent i krysset. En fantastisk pärla måste jag säga, säger Mikael Bengtsson.

Dessutom noterades Shpetim Hasani, Peter Wilson och Leo Englund för ett mål vardera.

Englund säger så här om sitt:

– Det var Filip Tägtström som kom runt på kanten och spelade snett inåt bakåt och jag bara tog med mig den i touch och sköt i bortre. Inget märkvärdigt, säger Leo Englund.

Anfallaren som tidigare under hösten hade problem med ett knä, men nu känns kroppen fräsch och han hoppas på speltid på Gefle även på lördag.

– Jag känner inget i knät nu och det är kul att vara i gång igen.

Hur är det att spela matcher med U21 tycker du?

– Det är klart att när man har varit borta ett tag som jag var tidigare så är det bra att få matcher.

Han fortsätter:

– Jag har inte så bra koll på Gefle, men någon sade att de hade ungefär lika många A-lagspelare med som oss. Det bådar gott och vi får spinna vidare på det här på lördag, säger Leo Englund.

Mikael Bengtsson igen:

– Vi gör en riktigt bra match, framför allt den andra halvleken.

Några spelare som stack ut?

– Spelet bygger på att hela kollektivet fungerar och det gjorde det, men Marcus Danielson var fantastisk i andra halvleken, Erik Granat och Simon Helg gjorde det också bra liksom både Leo Englund och Shpetim Hasani, säger Bengtsson.

Mer läsning

Annons