Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna värvar ny back efter långa förhandlingar

/
  • Hammarstedt har tidigare spelat med Giffarnas lag i U21-serien men är nu klar för A-laget.

Gif Sundsvall har gjort klart med en ny spelare. Robert Hammarstedt har nu skrivit på för klubben.
– Det har ju varit på gång tidigare så det känns riktigt kul, säger Hammarstedt.

Annons

Det har varit på gång länge men nu är Robert Hammarstedt till slut klar för Gif Sundsvall. Den 27-årige mittbacken har varit högaktuell för klubben under en tid och har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år.

– Det känns fantastiskt att vara i Gif Sundsvall. Det har ju varit på gång tidigare så det känns riktigt kul. Jag vill bidra med mitt spel och det jag har lärt mig från Östersund, att vara en spelande och kreativ mittback. Jag kan egentligen användas som både högerback och mittback och mina främsta egenskaper som fotbollsspelare är mitt tillslag och att jag är följsam, säger Robert Hammarstedt till klubben hemsida.

Han kommer närmast från Östersunds FK i Superettan där han under fjolåret spelade nio matcher. Under 2015 har han spelat och tränat en del med Giffarnas U21-lag.

– Jag hoppas kunna komma med lite nytt och fräscht blod och jag ser positivt på de omgångar som är kvar av Allsvenskan. Jag kommer att göra allt för att GIF Sundsvall ska spela kvar i Allsvenskan, säger Robert Hammarstedt.

Sportchefen Urban Hagblom har tidigare sagt att spelare är på väg in och gläds åt att truppen stärks när Robert Lundström lämnar för Vålerengen.

– Det är bra och spännande att få hem en Sundsvallskille till elitfotbollen i Sundsvall. Robert har fina kvalitéer som gör att han är användbar i flera positioner i försvarslinjen. Det är en bra tillgång till vår spelartrupp och det ska bli riktigt intressant att följa Roberts utveckling hos oss, säger Urban Hagblom till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons