Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje och dramatik i stora Lilla VM

/

Med 104 anmälda lag är Lilla VM i Matfors betydligt större än både dam- och herr-VM – tillsammans. Och dramatiken är på minst lika hög nivå när lagen gör upp om de åtråvärda pokalerna.

Annons

Det som under lördagen startade som en regnblöt fotbollskamp på Thulevallen och planerna runtomkring sprack snart upp till en härligt solig tillställning.

Och konstigt vore väl annars – Lilla VM är ju mästerskapet där solen alltid skiner. I alla fall enligt arrangören Matfors IF själv.

Årets turnering är den 19:e i ordningen och inte mindre än 104 lag finns anmälda i 8 olika klasser. Med det är det faktiskt inte tal om något litet VM. Herrarna spelar med 32 lag och damerna med 24 i sina respektive världsmästerskap.

– Det är riktigt kul med så mycket folk och så många planer, tyckte Jesper Andersson från Alnö IF som satt och tog en paus med lagkamraten Philip Larsson och Melwin Romö från Sidsjö-Böle.

Lilla VM fortsätter även under söndagen då det är dags för det nagelbitande slutspelet. Men samtliga lag är garanterade en medalj, och lyckas man dessutom gå hela vägen till seger blir priset en stor buckla.

Mer läsning

Annons