Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har gjort 19 mål under våren: ”Det är för dåligt”

/
  • Oskar Nordlund nobbade Ånge och Division II för spela i Division V med Ljunga IF.
  • Oskar Nordlund har smällt in 19 mål på åtta matcher för sitt Ljunga IF i Division V. Essviks Philip Hagblom är näst bäst med sina sju mål.

Ljunga IF ligger tvåa i femman efter vårsäsongen – mycket tack var en hårdskjutande Ljungason som dundrat in 19 baljor.
– Det är för dåligt, säger en självkritisk Oskar Nordlund som samtidigt berättar om vadslagningen i matbutiken, punktmarkering och vilka klubbar som jagar honom.

Annons

Inför den här säsongen tog Ljungasonen Oskar Nordlund ett oväntat beslut. Målkungen lämnade Ånge IF för spel med Ljunga IF i division V.

Att Nordlund har ett stort hjärta för Ljunga IF, råder det ingen tvekan om. Det råder heller ingen tvekan om att han vet hur man gör mål.

19 stycken har det blivit på femmans åtta första omgångar, och därmed leder Nordlund skytteligan med förkrossande 12 mål ned till tvåan.

Trots det är han inte nöjd.

– Det är för dåligt. 25-26 skulle jag ha gjort, jag har missat för mycket, säger han självkritiskt.

Samtidigt tas anfallaren hårt av motståndarlagen.

– Så ont som jag har i fötter och fotleder har jag aldrig haft. Så fort jag har bollen är det minst två motståndare på mig, ibland tre eller fyra, säger Nordlund.

– När vi mötte Torpshammar såg jag på film efteråt att jag kom och drev bollen själv och det var fem Torpshammarspelare runt mig.

Hårdbevakningen till trots så trivs anfallaren ändå med att hjälpa moderklubben under säsongen då föreningen firar 100 år.

– Hade det varit nästa säsong eller i fjol hade jag inte gjort det. I år bryr jag mig inte om jag gör 6 eller 36 mål, i år vill jag vinna. Jag är skitsur för att vi har förlorat två matcher. Det har varit två plattmatcher där vi varit bedrövliga, säger han.

Ljunga ligger på en andraplats i tabellen och siktar uppåt. Nyckelspelaren på topp räknar med att stanna i klubben säsongen ut.

– Ja, det verkar så.

Men det har ringt från andra klubbar?

– Några har ringt, men jag har precis köpt kåk i Fränsta så jag har inte tid att sticka iväg just nu.

Sandviken och Ytterhogdal är två av klubbarna som visat intresse för forwarden. Vad som händer nästa säsong är i skrivande stund oklart.

– Klart att man är sugen att stanna med grabbarna i Ljunga även nästa säsong, samtidigt kanske jag måste tänka lite på mig själv. Om jag kan få möjligheten att ge fotbollen allt så är jag sugen, annars vore jag dum, säger Oskar Nordlund.

Ljungas målkung siktar på minst 30 mål den här säsongen, och han avslöjar samtidigt att det pågår vadslagning i Ljungaverk.

– Folk kommer in i butiken där jag jobbar och berättar att de bettat mot polare om hur många mål jag ska göra. Någon sa 40, men det blir orimligt när vi bara spelar 16 matcher. Det hade varit kul om vi spelat 20-22, för två mål per match borde man kunna skrapa ihop, säger Oskar Nordlund.

Mer läsning

Annons