Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärnornas kamp kommer avgöra ligan

/
  • Kan Manuel Pellegrini och hans Manchester City vinna Premier League igen?

Annons

Äntligen drar den i gång – Premier League. Enligt mig världens bästa fotbollsliga, helt baserat på eget intresse. Premier League är den enda internationella ligan jag följer helhjärtat, även om jag har ett stort fotbollsintresse, främst då mitt favoritlag Manchester United. Visst håller jag koll på hur Zlatan dundrar fram i Ligue 1, visst kollar jag när Real Madrid och Barcelona drabbar samman i La Liga och visst kollar jag på den målglada fotbollen i tyska Bundesliga. Ibland kan jag till och med finna mig själv att sitta och kolla på matcher i den holländska ligan som ofta bjuder på fotboll där anfall är bästa försvar bara för att jag gillar fotboll. Att jag sedan gillar hockey mer än fotboll är en annan sak, men det behöver vi inte ta här.

Premier League alltså. 38 omgångar av kamp, även om det blivit mindre brittiskt spel i takt med att oligarker och andra har köpt klubbar och pumpat in miljarder som gjort att icke brittiska stjärnor tagit över ligan under de senaste åren. Det är aldrig tråkigt att bevittna riktigt bra spelare som till exempel Yaya Touré, för att bara nämna ett namn, som dundrade fram och ägde gräsmattorna i ligan under förra säsongen. Men ibland kan jag tycka att det kan vara rätt underhållande och se två lag spela riktigt brittiskt då det smäller i närkamperna så väl att det hörs genom tv-rutan i vardagsrummet eller genom surfplattan om en nu följer matcherna via en sådan, om man inte är på plats alltså.

Som bekant var det ju Manchester City som fick jubla mest och högst i maj när förra säsongen avgjordes. Om de klarar av att upprepa det nästa maj återstår att se, men de borde absolut vara en av kandidaterna till att få lyfta den åtråvärda pokalen som väger totalt 35 kilo. Något som däremot står klart är att det, som vanligt, kommer bli en hjärnornas kamp utöver det vanliga detta år. Förra året var det fyra huvudmän efter att Sir Alex Ferguson lämnat över Manchester United till David Moyes som inte klarade av att göra något vettigt. Moyes är nu utbytt mot Louis van Gaal, som direkt tar upp kampen med Manuel Pellegrini, Brendan Rodgers, José Mourinho och Arsène Wenger. Strax bakom lurar Roberto Martínez med sitt Everton och kanske kan Mauricio Pocchetino få Tottenham att snäppa upp sig ett par snäpp.

Den av ovan nämnda namn, för jag tror inte att någon annan kan blanda sig in i racet, som har den skarpaste hjärnan under säsongen kommer att få lyfta pokalen i maj. I nuläget håller jag Manuel Pellegrinis Manchester City som favoriter till att vinna, men jag tror inte att de kommer att vinna i överlägsen stil. Som främsta utmanare ser jag Arsenal och Chelsea men det kommer bli en riktig huggsexa om topplaceringarna detta år. Rent egoistiskt tänkt ser jag ju såklart att Louis van Gaal styr United högst upp i tabellen, men det tror jag inte händer. I alla fall inte denna säsong, fast jag blir mer än gärna glatt överraskad om van Gaals 3–5–2-taktik leder till en succé.

Mer läsning

Annons