Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Timrå laddar för historisk dag: "En rysare"

/

Damerna leder division II mellersta norrland inför sista omgången och kan säkra uppflyttning.
Samtidigt leder herrlaget trean med två omgångar kvar och har greppet om förstaplatsen.
Lördag kan bli en historisk dag för IFK Timrå.

Annons

IFK Timrås damlag tar emot Härnösand på lördag klockan 15.00 i den sista omgången. Seger där och seriesegern lär vara klar för Timrålaget som toppar tabellen på målskillnad.

Läs också: Hon ställer in säsongen efter sambons otäcka skada

Herrarna å sin sida har två matcher kvar av division III mellersta norrland.

De leder serien en poäng före Friska Viljor, och gästar Kramfors-Alliansen 14.00 på lördag.

Vill det sig riktigt väl kan alltså båda Timrålagen säkra seriesegern och avancemang på lördag.

– Vi hoppas verkligen på det, det skulle vara kul om både herr- och damlaget lyckas knyta ihop säcken. För herrarna beror det ju lite på Friska Viljor (möter Sandvik borta) också eftersom de har en omgång till kvar. Det är en riktig rysare, säger IFK Timrås ordförande Lars Edström.

Han är överraskad över att de två lagen från IFK Timrå kan vinna varsin serie.

– Damerna är jag jätteförvånad över. Där satte vi ett tvåårsprojekt med målsättningen att fightas om seriesegern nästa år. Vi lyfte upp nästan hela division III-laget, så jag är väldigt överraskad, säger han och fortsätter:

– Herrarna har startat om lite och vill hitta glädjen igen, vi tyckte att det hade varit lite stor spelaromsättning tidigare. Så där är jag också förvånad om jag ska vara ärlig. Men ledarna i både herr- och damlaget har gjort ett fantastiskt jobb.

Vill ni ta steget upp med båda lagen?

– Klart att vi vill. Det blir tufft, men vi kommer inte att haka på något värvartåg i så fall. Vi kommer jobba med det material vi har om inte alla lämnar.

Hur mår IFK Timrå som förening?

– Vi mår rätt bra. Visst, vi är en idrottsförening och det är alltid tufft, men vi är långtifrån där vi var för ett antal år sedan. Vi har inga skulder och mår rätt bra för att vara en idrottsförening.

Från föreningens sida kommer man alltså inte hindra något av lagen att gå upp en division.

– Men det kommer krävas att lagen själva går in med mer insatser och ser över sina kostnader. Vi skulle inte gå upp om vi inte klarade det, för det får inte hända det som hänt i föreningen förut. Så det blir inga jättesatsningar.

Hur tror du att det går på lördag?

– Jag tror kanske inte att herrarna vinner serien redan nu, för jag tror att Friska Viljor vinner också. Så de får fira om en vecka i stället. Men damerna tror jag knyter ihop det. Förhoppningsvis får vi ordna något tillsammans och fira framgången framöver.

Mer läsning

Annons