Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamp och vilja på gruset

/
  • Det blev många täta matcher i årets gruscup, inte minst F11-semifinalen mellan Selånger och Alnö. Här syns Alnös Ines Fält i duell med Selångers Irma Byström.
  • Emmylou Andersson Harström var nära att utöka Alnös ledning, men Selångers målvakt hade lite tur med bollstudsen.
  • Vilt segerjubel när Alnö tog sig vidare till final i F11.
  • Sundsvalls FF:s Simon Vikström firar sitt 1–0-mål med Viktor Jonasson, som stod för den målgivande passningen. Laget mötte sig självt i kvartsfinalen.
  • SFF:s lagkapten Viktor Jonasson höll koll på bollen.

Likt kalvar på grönbete intog spelarna Selångers IP i helgen för spel i den klassiska gruscupen – starskottet för fotbollssäsongen.

Annons

I Giffarnas match mot Djurgården dog spänningen i andra halvlek. Den som ville uppleva sann fotbollsdramatik skulle kanske i stället ha begett sig till Selångers IP. Där höll sig spänningen levande under två intensiva dagar.

Under söndagens slutspel nådde den sin klimax.

På en av planerna utkämpade hemmaklubben Selånger och Alnö en tuff batalj i semifinalen för flickor 11 år.

Efter en mållös första halvlek tog Alnö kommandot tidigt i den andra. Ines Fält visade fin bollkänsla när hon i fritt läge tryckte in bollen på halvvolley. Senare i halvleken höll hon sig återigen framme och ökade på till 2–0 efter en hörna.

– Jag är jätteglad att jag gjorde mål och hjälpte laget, sa hon.

Selånger gjorde ett försök att komma ikapp och fick även in en reducering genom Ella Gustafsson. Men närmare kom man inte, och Alnö tog hand om finalplatsen.

– Inför cupen trodde jag inte att vi skulle gå till final, men nu känns det inte konstigt eftersom vi har spelat så bra, sa Ines Fält och fick medhåll av målvakten Tuva Greus Jakobsson, som stod för några viktiga räddningar i slutet.

– Alla kämpar, är glada och tänker positivt, sa hon.

Hur är det att spela på grus?

– Det blir mycket rivsår, men det är kul ändå. Det är en jättekul cup och jag älskar att spela här, sa Ines.

I finalen ställdes Alnö mot Matfors, och det visade sig bli en övermäktig uppgift. Blåklädda Matfors vann med 5–1.

Ett något underligt möte blev det för Sundsvalls FF i kvartsfinalen. Laget ställdes mot sig självt, och kanske tog man det lite lugnare i närkamperna när det var lagkamraterna som stod på andra sidan.

– Det är inte så roligt att möta sig själv, men vi har tre lag med och då kan det bli så, sa Simon Vikström, som blev en av målskyttarna för det segrande laget.

SFF fick två lag till semifinal men föll i båda.

Årets cup lockade något färre lag – 55 mot fjolårets 73 – men cupgeneralerna Andreas Pettersson och Ola Johansson kunde nöjt summera en lyckad helg med totalt 110 matcher.

– Allt har flutit på bra, även om vädret varit lite tråkigt. De som varit här har varit nöjda och det har inte varit något gnäll från barnen. Sedan vet vi inte riktigt varför det är färre lag i år, men det är väl helt enkelt inte lika attraktivt med grus nu när det finns så mycket konstgräsplaner, sa de.

Men någon fara för framtiden verkar det inte vara.

– Cupen kommer att fortsätta, och det är upp till varje årskull att utveckla den.

Mer läsning

Annons