Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk cup med blöt start

/
  • Det var tuffa tag direkt när Mid Norden Cup årsmodell 2015 startade. IFK Timrå och Söråkers IF möttes i ett tidigt derby som Timrå vände och vann med 4–1. I den här duellen möts Vera Sjölander och Meja Ogebrand i en närkamp. Den slutade oavgjord.
  • SDFF inledde Mid Norden Cup 2015 med en 4–2-seger mot Obbola/Sandvik. Första målskytt var Wilma Edman som här gratuleras av klubbkompisen Clara Carlsson.
  • Sidsjö-Böle IF F8/9 bjöd på glädje och dans efter 1–0-segern mot Njurunda IK. Från vänster: Olivia Uvestål, Ida Vennström Kabagambe, Alice Brännström, Ida Lönnquist, Nora Åberg, Josefine Edin, Alice Engberg, Isabelle Grundberg, Ebba Lindahl, Mathilda Lind och Emmy Sandberg. Ledare Lars Engberg.
  • Selångers Engla Fjellström var omringad av motståndare från Härnösands SK. För Selångers del slutade premiärmatchen av årets turnering med en relativt stabil 3–1-seger i klassen F10.
  • Den 13-åriga hunden Blondie var måttligt road av vad som föregick på planerna.
  • Heffnersklubbans Alma Sjöström gjorde det enda rätta – hon tog skydd under ett paraply med sina lagkompisar.
  • Njurunda IK fick en tuff inledningsmatch och förlorade med 6–1 mot IFK Timrå. Men Clara Hägglund visade i alla fall framfötterna.
  • Sidsjö-Böles Nora Åberg tar i för kung och fosterland. För de minsta gäller inspark i stället för inkast när bollen farit ut över sidlinjen.

Damerna först. Så var det när Mid Nordic Cup startade för 33:e gången i rad.
Sommaren 2015 har inte varit den vädermässigt bästa, men entusiasmen på Fagerviksfältet var det inget fel på under premiärdagen.

Annons

240 lag är på plats i dagarna fyra och först ut var tjejerna där alla klasser startade under torsdagen. Från de minsta i Flickor 8/9 till de stora tonårstjejerna i F16/18.

Dagen kunde sammanfattas med två konstateranden; "kul med cup" och "lite trist med vädret".

Cupen spelas på tio planer på Fagervisfältet och

St Elias från Malta och Olympix Zhitomir från Ukraina är de utländska inslagen. Övriga lag kommer från Sverige med Piteå i norr och Stockholm i söder som utposter.

Läs också: Populär ungdomscup blir ännu större

Mer läsning

Annons