Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: En seger med besk eftersmak

Annons

GIF Sundsvall tog ännu en hemmaseger efter 2–1 mot Husqvarna och toppstriden går vidare. Trots det var det nog många som lämnade Norrporten Arena med en besk eftersmak på måndagskvällen. Dels på grund av att hemmasegern satt långt inne och spelet inte imponerade, men framför allt på grund av beskedet från Ängelholm.

ÄFF får inga pengar av kommunen och därmed verkar konkursen vara nära – i så fall kan Superettans tabell ritas om. Det vore tragiskt för svensk fotboll och ett hårt slag mot GIF Sundsvall som blir den stora förloraren då laget skulle tappa sex poäng i toppstriden och hamna utanför en kvalplats. Med andra ord skulle GIF "straffas" för att man vunnit två matcher samtidigt som Hammarby skulle tjäna på att ha förlorat mot samma lag – och jag som trodde fotboll handlade om att vinna matcher.

Det borde gå att hitta en annan lösning och under måndagskvällen uttalade sig Gerhard Sager, ordförande i SvFF:s tävlingskommitté, till Expressen och sa att ett alternativ var att konkursförvaltaren som utses kan driva verksamheten säsongen ut. Sager sa också att: "Jag skulle tycka att det är sportsligt mest rättvist".

Det är bara att instämma. Det vore ett stort misslyckande om tabellen i Superettan ritades om med bara fyra omgångar kvar att spela.

Gör den inte det så har GIF Sundsvall ett bra läge inför de sista omgångarna, men spelmässigt krävs det mycket mer än mot Husqvarna och GIF borde ha punkterat matchen långt tidigare. Fler spelare borde ha visat samma offensivlust som Pa Dibba. Målskytten som var på hugget hela tiden och visade att han ville framåt, att han ville vinna och ville göra mål.

Nu räckte det ändå till tre poäng – och det är ju det som avgör i slutändan. Eller hur var det nu?

Mer läsning

Annons