Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leidinge valdes in i Hall of Fame

/
  • Nuförtiden jobbar Leidinge inom Sundsvalls DFF som målvaktstränare och med administration.
  • Koll på boll hade Leidine under sin tid som målvakt i GIF Sundsvall, Jitex och Malmö FF.
  • Anders Järryd, Roland Nilsson, Catarina Bergström, Elisabeth Leidinge, Peter Gentzel, Jonte Sjögren, Josefin Lillhage, Leif
  • På Liseberg i Göteborg samlades de nio invalda i Göteborgsidrottens Hall of Fame.

Hon vaktade Sveriges mål i 21 år under spelarkarriären. Nu är Elisabeth Leidinge även invald i Göteborgsidrottens Hall of Fame.
– Det är många bra idrottare med där, säger hon.

Annons

Sedan 1999 har över 150 idrottare valts in till idrottens Hall of Fame i Göteborg. Bland namn som Patrik Sjöberg, Ingemar Johansson och Gunnar Gren finns nu även en Sundsvallsprofil i Elisabeth Leidinge.

– Det är för att man varit framgångsrik i Västsverige och det är många bra idrottare med där som hänger på väggarna, säger hon.

Leidinge kvalificerar sig tack vare 13 säsonger med Mölndalsklubben Jitex mellan 1979 och 1991. Där blev det fyra SM-guld under storhetsperioden på 80-talet med spelare som Pia Sundhage och Anette Börjesson. Hon gjorde även 112 landskamper och vann EM-guld 1984.

Utöver henne var de invalda detta år Anders Järryd, Roland Nilsson, Peter Gentzel, Josefin Lillhage och Patrik Carnbäck samt ledarna Conny Evensson, Catarina Bergström och Jonte Sjögren.

Ceremonin hölls under lördagen med start vid Idrottsmuseet i Göteborg innan de bussades vidare till Liseberg där självaste Leif "Loket" Olsson höll i trådarna.

– Det är kul att man fick vara med på det där. "Loket" var där och intervjuade oss så det var riktigt göteborgskt samtidigt som mycket folk var och tittade. Jag har träffat Roland Nilsson tidigare eftersom han jobbar som förbundskapten och Björn Nordqvist som jag träffat tidigare var där, säger Leidinge som jobbar inom Sundsvalls DFF med administration och som målvaktstränare.

Mer läsning

Annons