Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö FF hyllas av krönikörer

Landets fotbollskrönikörer hyllar Malmö Ff efter bedriften att för andra året i rad ta sig till gruppspelet i Champions League.
"Internationell toppklass", skriver Daniel Kristoffersson i Expressen sedan "de himmelsblå" besegrat Celtic med 2-0.

Annons

Kristofferson vittnar om "magisk stämning" och att MFF-supportrarna förvandlade hemmaarenan till en "kokande gryta". "Hade det funnits ett tak över Swedbank stadion hade det sannerligen lyft när Markus Rosenberg axlade in Yoshimar Yotuns hörna i den 23:e minuten", skriver han.

Simon Bank i Aftonbladet kallar det för "årets snyggaste fulmål", och Rosenberg hyllas unisont:

"Utan honom inget av det här. Inga Europafester. Inget miljonregn", skriver Fredrik Lindstrand i Sydsvenskan.

"Markus Rosenberg har sedan i fjol tackat nej till landslagsspel, men är just nu Sveriges näst bäste anfallare, efter Zlatan Ibrahimovic. Rosenberg har sedan återkomsten till Malmö blivit symbolen för den nya storhetstiden", skriver Anders Lindblad i Svenska Dagbladet.

Johan Esk i Dagens Nyheter ser det som att Rosenberg bär "Malmö FF på sina axlar", och öser beröm över lagkaptenen.

"Markus Rosenbergs fantastiska sätt att bära och dra fram sitt lag med kropp och själ, med spel och inställning, det var lika formidabelt sensommaren 2015 som förra året".

Esk anser dock att det finns mycket mer än Rosenberg som imponerar.

"Malmö uppträdde som om laget spelar såna här kvalmatcher 52 veckor om året. Det fanns självförtroende, kaxighet, hårdhet i närkamperna och kyla i det taktiska utförandet som skickade in en handlingsförlamning i det skotska laget", skriver DN-krönikören.

Samtidigt konstaterar Esk att två raka Europaäventyr inte gör någon svensk klubblagsdominans.

"Det är bara att titta på den allsvenska tabellen för att inse att det svenska laget som kvalar 2016 med all sannolikhet inte heter Malmö FF. Det skotska lär däremot heta Celtic FC, skriver Esk som dock anser att Malmös uppvisning är en "gigantisk seger för svensk fotoboll".

Mer läsning

Annons