Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medskogs starkast i derbyt

/

En snärtig pannträff från Christoffer Lindahl i början av första halvlek gav Medskogsbron tre poäng i fredagens derbydrabbning med IFK Timrå på Viforsplan.
– Vårt spel första halvtimmen avgör matchen, säger Medskogstränaren Joel Cedergren.

Annons

Matchen mellan Medskogsbron och IFK Timrå hade nog alla ingredienser ett derby i fotbollstrean ska innehålla. I skön högsommarvärme bjöds den inte allt för stora publikskara som sökt sig till Viforsen på en allt från skönspel, härliga dribblingar och högoktaniga målchanser till hård kamp, kapningar och fantastiska målvaktsräddningar.

– Jag tycker egentligen inte att det var någon bra match, men vi vann och det är alltid skönt, kommenterar Medskogsbrons tränare Joel Cedergren segermatchen.

Det gröndressade hemmalaget började bäst och kontrollerade spelet till fullo första halvtimmen. GIF-talangerna var aggressiva, löpvilliga och skickliga i det mesta de företog sig. Ledningsmålet inprickat av mittbacken Christoffer Lindahl efter åtta minuters spel var också ett resultat av lagets inledande dominans.

En omarkerad Lindahl kunde knoppa in en fint slagna hörna från vänsterbacken Viktor Larsson. Och ledningen kunde mycket väl blivit större om hemmalaget förvaltat de chanser man skapade.

Medskogs fasta tag om taktpinnen höll sedan alltså i sig till sista kvarten före pausvilan då Timrå kom in i handlingen på ett bättre sätt.

Gästerna från grannkommunen i norr hade också bud på ett kvitteringsmål i slutet av halvleken, men lyckades inte näta bakom Stefan Lagergren i Medskogsmålet.

Trots ledningen var hemmatränare Cedergren inte helt nöjd med sina adepters första matchhalva.

– Vi spelade otroligt bra de första 25-30 minuterna, sedan blir vi offensivt passiva. Bekväma helt enkelt. Jag sa till killarna i halvtid att jag tycker vi bjuder in Timrå i matchen sista kvarten före paus, berättar Cedergren.

Om merparten av första halvlek bjöd på riktigt bra och taktiskt ordnad fotboll, bjöd lagen på en rak, kampfylld och inte alltid helt välspelad andra. Därtill drabbades Medskogs som innan paus fått Christoffer Nerkman skadad av två ytterligare frånfall när målskytten Lindahl och Pontus Silfver tvingades kliva av.

– Skadorna gjorde ju att matchen och spelet blev sönderryckt, men vi ska ändå kunna spela bättre än vad gjorde, menar Cedergren.

Hemmatränaren fick se sitt lag fortsätta som man slutade första halvlek. Lagen bjöd varandra på omställningsmöjligheter som också emellanåt ledde fram till hundraprocentiga målmöjligheter och vore det inte för stort målvaktsspel från såväl Lagergren i hemmamålet som Timrås Mikael Gustafsson hade matchen kunnat bli målrik.

Gröntröjorna var närmare än gästerna att göra mål, men när både Tobias Stenberg och Viktor Larsson träffade virket, blev det Christoffer Lindahls nickmål som avgjorde derbyt.

– Som jag sa var det skönt att vi vann, men jag tycker vi blir för passiva och i slutet av matchen blir vi också rädda om poängen. Det är inte hela världen om vi tappar poäng eller förlorar, för det kommer vi göra, men jag tycker inte om att vi blir fega och slutar våga, avrundar Joel Cedergren.

Inte helt belåtne Cedergren kan ändå glädjas åt att Medskogs i och med segern klev upp på andra plats i tabellen medan IFK Timrå alltjämt parkerar precis ovanför strecket.

1-0 Christoffer Lindahl (8)

Ronnie Segersten, Östersund.

54.

Vänsterbacken, som också bar kaptensbindeln, slet enormt och var inblandad i mycket både bakåt och framåt. Det var han som slog den precisa hörnan som gav matchens enda mål och hade också själv ett par bra chanser på att öka på målskörden, bland annat ett rungande ribbskott.

Mer läsning

Annons