Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MFF mot Zlatans PSG i Champions League

/

Det glänser om Malmö FF:s motståndare i Champions League-gruppspelet. Det svenska mästarlaget lottades mot Cristiano Ronaldos Real Madrid - och Zlatan Ibrahimovics PSG. - Sjukt tufft men kul för alla runtomkring, säger Anton Tinnerholm.(TT)

Annons

Malmö FF:s högerback Anton Tinnerholm följde Champions League-lottningen hemma framför tv:n tillsammans med några lagkompisar och andra vänner. Redan innan den förra franska landslagsbacken Èric Abidal drog lappen med det svenska mästarlagets namn och hans italienska kollega Paolo Maldini placerade MFF i grupp A hade den intresserade tv-publiken utsett trion Paris Saint-Germain, Real Madrid och Sjachtar Donetsk till getingboet framför andra.

– Det är tuffast möjliga motstånd i varje seedningsgrupp men vi kan inte gå ut till matcherna som turister, säger Tinnerholm till TT.

När det stod klart att Malmö kommer att få möta den förlorade sonen Zlatan Ibrahimovic kraschade klubbens webbsajt. Samtidigt löpte Tinnerholms mobiltelefon amok.

– Jag fick direkt en massa samtal och sms. Alla vill ha biljetter, säger han.

Prioriterar släkten

TT: Blir det lika svårt att fördela dem (spelarna får "egna" biljetter) som att gå vidare?

– Nja, det blir väl att säga nej till 95 procent, men man får prioritera släkten.

Efter segern mot Celtic i tisdags slängde Anton Tinnerholm ur sig att han ville möta Cristiano Ronaldo. Det får han. Dessutom kommer Zlatan Ibrahimovic hem till Malmö.

Men Tinnerholm kommer inte att tindra med ögonen och be om autografer före matcherna. Det är fler poäng än förra hösten som gäller. Då blev det seger hemma mot Olympiakos och fem förluster.

– Det blir väldigt stora matcher och det kommer att bli en hausse med tanke på att Zlatan kommer hem. Det är sjukt tufft men vi var med förra året och har upplevt det här förut. Och vi är riktigt starka på hemmaplan, säger Tinnerholm.

"Som en saga"

Även tränaren Åge Hareide anser att Malmö kunde ha fått enklare motstånd.

– Det är klart att ingenting är omöjligt i fotboll, men det blir en tuff uppgift. Det är en mycket svår lottning, säger han till viasatsport.se

Norrmannen ser fram emot höstkvällarna på Swedbank Stadion, särskilt mötet med Zlatan Ibrahimovics PSG.

– Det blir en häftig höst. Det är lite som en saga. En ung kille som lämnat klubben och blivit en världsstjärna, sedan kommer han tillbaka och ska spela Champions League mot samma klubb. Det blir en jätteupplevelse. Det är väldigt roligt för staden, klubben och fansen, säger Hareide.

PSG och Real Madrid var kvalificerade för gruppspelet tack vare sina ligaplaceringar. Ibrahimovics franska klubb vann Ligue 1 medan Real - som vann Champions League senast 2014 - fick ge sig för Barcelona. Ukrainska Sjachtar Donetsk kvalade liksom Malmö in via playoff, där det blev seger mot österrikiska Rapid Wien med sammanlagt 3-2.

Mer läsning

Annons