Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så storsatsar vi på bevakningen av lokalfotbollen – runt 20 matcher livesänds med kommentatorer

/
  • Runt 20 fotbollsmatcher kommer sändas live på st.nu under våren.

Nu drar fotbollssäsongen igång – och därmed en helt ny satsning på lokal fotboll.
Bara i vår kan du se omkring 20 livesända matcher på nu.
– Det är fantastiskt roligt, säger Fotbollspulsredaktör Oskar Lund.

Annons

Mittmedia Sport storsatsar på lokalfotbollen under 2016.

Efter att vi förra året kunde erbjuda texter på alla matcher ner till division 3 på herrsidan och division 2 på damsidan så utökas bevakningen till att gälla alla seniorserier, ner till division VI på herrsidan och division III på damsidan.

– Det känns härligt att nu ta ett grepp kring lokalfotbollen som vi inte har gjort tidigare, säger Oskar Lund.

LÄS MER: De här matcherna sänder vi under våren

Det är den nya sportroboten Rosalinda, utvecklad av United Robots med Mittmedia som en av delägarna, och som redan har gått på export till andra tidningshus, som ger möjlighet till den heltäckande bevakningen av seniorfotbollen.

– Som användare kan jag följa just mitt favoritlag i division V eller VI, och hänga med i hur det går på ett annat sätt än att bara läsa tabellen. Under våren kommer man också att kunna få push på favoritlaget i våra mobilappar, säger biträdande sportchefen Henning Johannesson, som drivit sportrobot-projektet.

Livesändningar av lokala fotbollsmatcher blir också en av hörnstenarna i den nya fotbollsbevakningen. Totalt blir det runt 20 lokala fotbollsmatcher som sänds under vårsäsongen.

– Vi har en ambition att träffa intressanta personer i den lokala fotbollen och försöka komma under ytan, det kan handla om allt från skyttekungar till eldsjälar, säger Oskar Lund.

Mer läsning

Annons