Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utklassning och övertidsseger i DM

/

Onsdagens kvartsfinaler i DM bjöd både på dramatik, i matchen mellan Kovland och Alnö, och en ren överkörning när SDFF vann med tvåsiffrigt. Omgångens spelare blev Ida Brännström med sina fem mål.

Annons

Matfors hade ingen kul kväll när laget tog emot Sundsvalls DFF på Sörforsvallen på onsdagen. Bottenlaget i division 3 fick svårast tänkbara motstånd i kvartsfinalen, och då gick det som det gick. När Malin Svelander satte matchens sista mål i den 86:e minuten stod det 1–11 på tavlan.

SDFF:s Ida Brännström var glödhet och satte fem mål i matchen, varav de fyra första kom i den första halvleken.

I matchen mellan Kovland och Alnö blev det desto mer spännande. Alnö tog ledningen redan i den tredje minuten genom Zoe Tomley och såg länge ut att hålla sin ledning. Men med sju minuter kvar av matchen kvitterade Kovland genom Amanda Norin. Matchen gick till förlängning och där var det ändå division 2-laget Alnö som vägde tyngst. Linnéa Cantzler satte 2–1 fem minuter in i förlängningen och Alnö tog sig vidare till semi.

IFK Timrå höll på att skaka liv i matchen mot Sund när Pernilla Lundgren reducerade till 1–2 med fyra minuter kvar att spela. Det räckte dock inte hela vägen, och Sund gick segrande ur matchen efter två mål av Emma Sjöberg.

Mer läsning

Annons