Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann serien – får ändå inte gå upp

/

Ånge IF:s andralag vann fotbollsfemman – trots det får laget inte gå upp till fyran.
Detta efter ett beslut som togs i vintras.
– Jag tycker det är bakåt-strävande, säger Benny Matsson.

Annons

Sidsjö-Böle och Fränsta är de två lagen som går upp till fyran från femman den här säsongen – trots att Ånge IF 2 vann serien. Anledningen är att klubbarna inför årets säsong tog ett beslut om att andralag inte ska få gå högre upp än division V.

– Det gynnar inte fotbollen tycker jag, ett lag som är för bra för en serie borde inte vara kvar i den, säger Ångetränaren Benny Matsson.

Vad var er målsättning inför säsongen?

– Framförallt att utveckla de spelare vi har i truppen och se till att de spelare som inte får speltid i A- laget får matchning. Sedan har vi varit noga med att varje match är viktig.

Varför var det ni som till slut vann serien?

– Vi har spelare som tagit stora kliv och vi har varit ett lag som har spelat en väldigt snabb fotboll. Tittar man på statistiken så ser man väl kanske att vi är ett nummer för stora för att spela i division V.

På spelarsidan plussar Benny Matsson för bland andra Daniel Danielian och Elias Wennerberg som har imponerat. Även målvakten Valerik Danielian gjorde bra insatser under hösten.

Fortsätter du som tränare även för andralaget nästa säsong?

– Nej, inte för Ånge 2, det går inte att coacha två lag samtidigt. Vi får se över upplägget. Att jag fortsätter i Ånge är inte hundra spikat, men det ser så ut.

Hur ser du på nästa år för Ånge IF 2?

– Vi får göra som i år och ge allt i varje match. Med det är klart att det kanske inte är en optimal miljö att spela i för de som gränsar till att spela i division II med A-laget.

Mer läsning

Annons