Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollföbundet värvar Ove Näslund

Svensk fotboll satsar hårt för att höja klassen på anläggningssidan. En av nyckelpersonerna i det arbetet hämtas från Sundsvall. Från och med 1 maj kommer Ove Näslund, 48, att dela sin tid mellan Norrporten Arena och Svenska Fotbollförbundet – med huvudsätet i Råsunda, Solna.

Annons
Jag har även tidigare funnits med i en grupp som jobbat med anläggningsutveckling, men då har det handlat om kanske 30 dagar per år som en av två representanter från Norrland. Nu blir det alltså en halvtidstjänst, förklarar Ove stolt.
Arbetsuppgifterna kommer att variera, från dokumentation vid skrivbordet till aktiv tjänst när kommuner, föreningar och företag mer \"handgripligt\" vill diskutera och konsultera expertisen från Sundsvall.
För inte nog med att IP:s gamle planskötare gjorts sig ett namn i planfrågor.
Även Medelpads Fotbollförbunds ordförande, Lars-Erik Öberg, har de senaste åren haft en hel del att säga till om i egenskap av det så kallade anläggningsutskottets ordförande.
Det går förstås inte att komma ifrån att vi har en situation här uppe med både en fullstor hall och två högklassiga utomhusplaner med uppvärmt konstgräs och med detta följer förstås en hel del kunskap. Ove Näslunds nya tjänst är ett fint bevis för detta. Jag vet att han gör ett kanonjobb, säger Lars-Erik Öberg.
Ändå dög inte konstgräset i IP för damlandslagets VM-kvalande i maj.
Något som irriterat Öberg våldsamt.
Och som heller inte gått vare sig förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell eller någon annan med internationellt inflytande förbi...
Just att kraven med testverksamhet gällande bollarnas stud- och rullningsförmåga på konstgräs är högre än på naturgräs retar både Öberg och Näslund.
På våra breddgrader är det väl ingen tvekan längre om vilken stor betydels konstgräsanläggningarna har. I år går det ju inte att varken spela eller träna på en vanlig grusplan, trots att vi kommit in i april, säger Ove Näslund.
Svenska Fotbollförbundets årsmöte blev även i övrigt en höjdare med medelpadska ögon mätt.
Till kommande representanskapsmöte finns Lars-Erik Öberg kvar på anläggningssidan. Vidare: Urban Hagblom, som SEF-represntant för superettaklubbarna och Lena Wallgren-Sandberg för damernas elitförening, EFD.
Tre pers, plus Oves nya tjänst, det är nog rekord, kommneterar Öberg.

Mer läsning

Annons