Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Franzén fixade seger för Linköping

En tung smäll i premiären — men på hemmaplan höll favoriten Linköping för trycket.
Men segermålet kom först efter 18.44 av den tredje perioden.
—  Vi är det bättre laget och borde ha avgjort tidigare, säger hjälten Johan Franzén efter 2—1 mot Södertälje.

Annons
Segermålet kom när Johan Franzén fick pucken bakom målet. Han fintade bort gästernas back Petri Liimatainen och skickade upp pucken i det högra krysset.
 Det tog tre-fyra sekunder innan jag fattade att det var mål, men då kändes det desto skönare. Det här behövde vi verkligen, ler den 25-årige centern.
Franzén skapade på egen hand ett par vassa chanser även i den första perioden utan att lyckas få hål på Södertäljes målvakt Ratislav Stana.
 Ibland är det som att möta fem målvakter på en gång när vi spelar mot Södertälje. Det är som en enda stor köttmur, säger Franzén och skrattar.
 Vi är ju betydligt mer konstruktiva som lag, men det är svårt att alltid vara konstruktiv när domarna tillåter mer i slutspelet.

Bättre fart efter bytet
När Franzén lämnade fjärdekedjan med bänkade Tim Eriksson och Johan Lindström, och i stället placerades med Per Eklund och Fredrik Emvall, blev det mycket bättre fart.
 Vi fungerar bra tillsammans och fick ju några gånger ett rejält tryck i deras zon. Till slut orkade inte Södertälje stå emot längre. Jag tycker att vi kändes piggare på slutet.
Södertälje, som säkrade en plats i slutspelet först i sista elitserieomgången, överraskade många genom att vinna med klara 30 mot tabelltvåan Linköping i fredags. Att det skiljde 36 poäng mellan lagen i grundserien märktes definitivt inte.
Rejält taggade och revanschsugna östgötar fick vänta ända till 1.01 av den andra perioden i hemmamötet innan Stana överlistades. Tony Mårtensson gav helt fritt läge till landslagsbacken Magnus Johansson, som lurade bort slovaken och lyfte in ledningsmålet.
 Det var viktigt för oss att äntligen få in den bakom Stana, säger Johansson.

Svårt att göra mål
Linköping hade dittills dominerat matchen och skapat åtminstone tre-fyra riktigt farliga chanser. Inte minst för Mike Knuble, som fintade bort Stana men fick se pucken glida längs mållinjen och ut vid andra stolpen.
I stället kvitterade Södertälje oväntat bara drygt fyra minuter efteråt. Timmy Pettersson sköt och Kyle Calder kunde enkelt lägga in returen i öppen kasse.
 Jag tycker att vi hängde med bra hela matchen, och så här tätt och tufft kommer det att bli i fortsättningen också, säger gästernas assisterande tränare Anders Eldebrink.
Linköping fortsatte att äga spelet men hade förtvivlat svårt att förvalta sina lägen.
Fram tills det var en minut och 16 sekunder kvar då Johan Franzén satte sitt åttonde mål för säsongen, garanterat det viktigaste hittills.

Mer läsning

Annons