Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frick hoppas på lyft efter VM-framgång

Simhopparen Magnus Frick, 22, gjorde sin bästa insats i karriären när han gick till semifinal på 1-meterssvikten i VM.
Nu hoppas han att en flytt till USA ska fortsätta lyftet.

Annons
 Jag har fått en förfrågan om att börja på college på Hawaii i januari och stanna i fyra år framåt. Det vore kanon att få bra träning och en utbildning på köpet. Jag hoppas det blir så, annars fortsätter jag träna hemma i Stockholm, berättade Frick efter framgången i Montreal på torsdagskvällen.
Förbundskaptenen Ulrika Knape-Lindberg stödjer honom helhjärtat.
 Är det bara ett bra ställe ska han ta chansen. Det är bara att hoppas att det går i lås, det har blivit lite nya regler de senaste åren och det är hans ålder som gör att det är lite oklart just nu, sade hon.

Mitt i prick
Magnus Frick är talangen som visade upp hela sitt register i försöken på 1-meterssvikten.
 Målet var att nå semifinal. Jag visste att om jag fick allt att stämma så kunde det gå.
Så blev det. Frick gjorde en fantastisk tävling, satte alla sina hopp, och gick till semifinal med sjätte bästa resultat på 368,85 poäng. Bara tolv av 39 hoppare gick vidare.
 Jag har gjort två poäng bättre på SM en gång, men jag räknar ändå det här som det bästa jag gjort. Nu handlar det ju om VM och jag har varit jättenervös i förväg. Men det släppte när tävlingen började.

En miss för mycket
I semifinalen började allt bra men sedan kom en miss i andra hoppet, 3,5 volt framåt.
 Jag tappade fokus lite sedan jag hade startat så bra. Jag är jäkligt nöjd med att ha nått semifinal men lite besviken också över missarna, sade han.
Frick hade ytterligare en miss och var med 337,80 poäng fyra och 22 poäng från final. Sammanlagt blev han tia. Var och en av missarna gav 23-25 poäng mindre än i försöken och två missade hopp blev alltså ett för mycket. Övriga hopp i semifinalen höll mycket hög klass från svenskens sida.
Om framtiden säger han:
 Jag ska jobba vidare. 1 meter har gått bäst på slutet, men jag vet att det finns där på 3 meter också, sade Frick apropå det faktum att 1 meter inte finns på OS-programmet.

Mer läsning

Annons