Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Östberg till Linköping - Westberg kvar i UIK

Fotbollslandslagets Frida Östberg lämnar mästarklubben Umeå IK och flyttar till hårdsatsande Linköpings FC.
–  Det var inget lätt beslut, jag har gråtit hela dagen när jag berättat för alla här uppe att jag ska flytta. Men det känns rätt i magen. Det görs en spännande satsning i Linköping, säger Östberg till Östgöta Correspondentens nätupplaga.

Annons
Östberg har tidigare kopplats ihop med Örebro och Bälinge och samtidigt funderat över en fortsättning i Umeå.
 Det var ganska nära redan i fjol, men då vågade jag inte riktigt med tanke på EM. Nu har jag under året hört mig för hos bland andra Sara (Larsson, rumskompisen i landslaget) och allt verkar jättebra. Jag är värvad som mittfältare och känner att det är på den positionen som jag får ut mest av mina kvaliteter, säger Östberg.
I Umeås stjärnspäckade guldlag har hon placerats som högerback. I Linköping får hon en viktigare och mer central roll som viljestark pådrivare.
En som däremot stannar i UIK är landslagsmeriterade backen Karolina Westberg, som varit aktuell för Göteborg. Den förre MFF-mittbacken har i år inte varit ordinarie i UIK och därmed förlorat sin landslagsplats, men finns med bland de spelare som UIK på tisdagen presenterade som klara för nästa säsong.
Bland de klara finns också finländska landslagsbacken Sanna Valkonen, och sedan tidigare har UIK fått klart med Hanna Ljungberg och brasilianskorna Marta och Elaine.

Mer läsning

Annons