Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin om livet som kändissystrarnas lillebror

Han har på nära håll följt Sanna Kallurs kamp för att ta sig tillbaka till tävlingsbanorna.
Och lillebror Martin har varit rätt säker på sin sak.
– Jag har aldrig känt någon tvekan om att hon ska komma tillbaka, säger Martin.

Annons

När Martin Kallur föddes för snart 24 år sedan var hans tvillingsystrar, Sanna och Jenny, redan tio år gamla.

Och han följde på nära håll sina systrars väg till världstoppen.

– Det var hur häftigt som helst, eftersom jag även själv friidrottade, att få följa två personer som står mig så nära i deras väg fram till professionella idrottare.

Men Martin har även på nära håll sett hur skadorna ödelagt många år för systrarna Kallur, inte minst för Sanna.

– Det har naturligtvis varit tufft att se hur skadorna avlöst varandra, men samtidigt så har Sannas inställning varit beundransvärd. Det har varit häftigt att se hur hon gått in till varenda träning, hur positiv som helst, Jag har aldrig känt någon tvekan om att hon ska koma tillbaka.

Martin började satsa på friidrotten rätt sent och när han väl gjorde det jämfördes han ständigt med sina berömda tvillingsystrar.

En jämförelse som stundtals var rätt jobbig.

– Jag var ju inte alls på deras nivå och såg friidrotten mer som en kul grej, då jag helt plötsligt blev påkastad en massa förväntningar att leva upp till. Men jag har med åren insett att det varit ett privilegium att jag fått vara så pass nära, och tränat med, så duktiga idrottare som Sanna och Jenny.

Sedan snart tre år tillbaka studerar Martin statsvetenskap och italienska vid University of Vermont i nordöstra USA, samtidigt som hans friidrottskarriär tagit en ny inriktning.

– Hösten 2013 började jag hoppa stav igen efter sju års uppehåll, och det gick så pass bra att jag började fundera på mångkamp inomhus. Den här vintern blev det två sjukamper och det gick bra för att vara första säsongen. Nu tänker jag ge det en ordentlig chans och nästa år kanske jag är mogen att testa på tiokamp också.

Mer läsning