Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket strul på Rabaldershovs IP

/

Vädergudarna var med Sundsvalls Friidrott när Lag-SM skulle avgöras på onsdagen.
Men inte anläggningens andeväsen.
Fel mått på nya kastburen (som höll på att sluta i en vådlig olycka!) och vattengraven på fel kortsida försenade tävlingarna en dryg timme.

Annons

Kastburen blev dagens stora snackis.

– Ja, tyvärr blev det så. Vi har haft kontrollanter som kikat på den helt nya buren som sattes upp nu i veckan, men ingen av oss hade väl egentligen tillräcklig kunskap för att se att den inte var säker nog. Nu var det tur att ingen blev skadad, säger tävlingsledaren/speakern Per Jutterström.

Under herrarnas släggkastning landade en kedjad kula knappt en meter från en funktionär som registrerade vindmätaren vid längdhoppsbanan.

Med ryggen emot kunde hon bara kura ihop och höra dunsen bredvid sig.

– Eftersom vi inte kunde garantera säkerheten tog vi beslutet att kastgrenarna fick avgöras utan varken pågående längdhopp eller tresteg. Däremot att vi inte tänkte på att vattengraven låg på fel kortsida nu när vi bytte plats för målgången får vi som arrangörer verkligen ta på oss, medgav Jutterström.

Sportsligt slutade det med att Ullevi från Göteborg vann damtävlingen närmast före Hässelby (utan stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson, men med bland annat Härnösandstjejen Klara Bladin i diskus). Bronsmedaljerna tog IF Göta från Karlstad hand om.

På herrsidan vann Spårvägen 7,5 poäng före Hässelby och Ullevi på tredjeplats. Det senare lagets korta stafettlag passade dock på att sätta nytt stadionrekord på finfina 39,99.

Här är samtliga resultat från Lag-SM:et

Mer läsning

Annons