Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbon Wissman visar form i lag-SM

/
  • Johan Wissman imponerade i lag-SM. Bilden är från en tidigare tävling i Sundsvall.

Tidigare i år köpte Johan Wissman lägenhet i Sundsvall för att komma närmare sin nya tränare Håkan Andersson. Och samarbetet ser ut att ha gett resultat. Under onsdagens lag-SM-tävling på Baldershov imponerade skåningen i sprintgrenarna.
– Klart jag vill till VM igen, säger han till SVT.

Annons

Det såg lekande lätt ut när Johan Wissman gled ifrån övriga fältet i 200-metersloppet och segrade på fina tiden 20,87, nära halvsekunden före tvåan Tom Kling-Baptiste. Nästan som i fornstora dar för den tidigare EM-silvermedaljören.

Då hade Wissman ändå sprungit 100 meter en timme tidigare, även det ett bra lopp där han slutade tvåa efter nämnde Kling-Baptiste.

– Superbra! Jag trodde inte att det skulle gå riktigt så bra, säger han till SVT om tiden på 200 meter.

I fjol bytte han tränare till sprintgurun Håkan Andersson från Sundsvall, för att satsa mer på 200 meter och med siktet inställt på OS 2016. Det gjorde också att Wissman bestämde sig för att flytta upp från Nacka. I februari köpte han en lägenhet i Sundsvall, där det är tänkt att han ska bo permanent från och med i höst.

Och han verkar mer än nöjd med det nya samarbetet.

– Det har gått jättebra hela året. Nu är det bara det sista lilla kvar och att få över det på tävling. Men det finns mycket mer. Det är klart att jag vill till VM igen, så är det, säger Wissman.

Mer läsning

Annons