Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanna Kallurs nya superkropp på träningslägret i Florida

/
  • Susanna Kallur berättar om sin nya fysik i senaste numret av ToppHälsa.
  • Förebilderna: Delloreen Ennis-London, till vänster, och Brigitte Foster-Hylton, den jamaicanska duon som båda var 34 år när de vann brons respektive guld i VM i Berlin 2009.

Mindre än två år efter att dottern Majken föddes.
Här är den nya superkroppen som ska ta Susanna Kallur, 34, tillbaka till världseliten.
– Jag känner mig i bättre form än någonsin, säger hon i senaste numret av tidningen ToppHälsa.

Annons

Susanna Kallur har tidigare berättat att operationen av en märgspik i högerbenet, som omöjliggjorde häckträning under lång tid, i stället gav henne möjligheten att träna upp sin kropp.

På träningslägret i Bradenton, Florida, tog frilansfotografen Axel Öberg i helgen bilden som visar resultatet.

– Det är märkligt, men att gå skadad så länge har inte bara varit dåligt. På ett sätt känner jag mig i bättre form än någonsin. Gladare, hungrigare och uthålligare. Att försöka komma tillbaka till världseliten i min ålder gränsar till galenskap, jag vet. Men ändå..., säger hon i senaste numret av tidningen ToppHälsa.

Kallur har tidigare nämnt Brigitte Foster-Hylton, som tog VM-guld som 34-åring i Berlin 2009, som en av förebilderna i jakten på att komma tillbaka och den nya bilden på den svenska häckstjärnan för onekligen tankarna till hennes nordamerikanska och jamaicanska konkurrentrer.

I juni fyller dottern Majken 2 år och Kallur har tidigare berättat att hon hoppas att barnafödandet ska göra henne till en bättre atlet.

– Jag har inget att jämföra med, men jag anar att jag hade nytta vid förlossningen av att vara så vältränad. Och tack vare Majken blev även skadeperioden ett äventyr, säger hon.

Och några dieter ligger över huvud taget inte bakom superkroppen.

Häckstjärnan uppmanar tvärtom ToppHälsas läsare till att "skippa dieterna."

– Okej, jag måste släpa en hel del kilon över varje häck, men samtidigt förbränner jag rätt mycket när jag tränar. Jag har alltid kunnat äta i princip vad som helst. Har ett väldigt avslappnat förhållande till mat.

I sina sex "Må bra-"tips till ToppHälsas läsare nämner Susanna Kallur dock en viktig sak att tänka på:

– Försök hålla efterrätterna enbart till helgerna.

Mer läsning