Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsstjärnorna hoppar av SM-veckan

/

Så sent som i fredags blev det klart att Michel Tornéus och Erica Jarder skulle ställa upp i friidrottens lag-SM på Baldershov. Nu ställer världsstjärnorna in.
– De känner sig lite slitna, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Annons

Det var upplagt för en riktig hoppfest under onsdagens lag-SM i friidrott på Baldershovs IP.

Med ett EM-brons på meritlistan och ett personligt rekord på 6,71 hör Erica Jarder från Täby till en av våra riktigt stora friidrottsstjärnor. I år har hon fått stenhård konkurrens från Ullevis Khaddi Sagnia, som nyligen kvalade in till VM. Jarder jagar själv en VM-plats, och SM-tävlingen i Sundsvall hade varit ett gyllene tillfälle att nå dit.

I herrtävlingen var Michel Tornéus det givna affischnamnet. Han var både ute efter Mattias Sunneborns stadionrekord 7,86 och ett formbesked inför VM senare i sommar.

Men nu är det klart att varken Jarder eller Tornéus dyker upp i Sundsvall på onsdagen.

– Erica har tävlat väldigt mycket och känner sig lite sliten. Därför vill hon inte riskera något. För Michel är det lite tvärtom – han har inte tävlat särskilt mycket och haft svårt att få in tävlingsformen. Han har tränat mycket men inte fått den effekt han var ute efter. Men till skillnad från Erica har han redan klarat VM-kvalgränsen, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Ett hårt slag mot tävlingen, som väntas dra en del publik.

– Det känns absolut tråkigt. Det hade blivit en bra duell mellan Jarder och Khaddi Sagnia i damernas längdtävling. Men det är inte mycket att göra, och vi gråter inte över det här. Vi har fortfarande många bra idrottare med under veckan, säger SVT:s projektledare Ulf Nilsson.

Vad tror du att det gör för intresset för lag-SM?

– Något påverkar det nog, men samtidigt är lag-SM lite som en finnkamp och inte lika stjärnberoende som andra tävlingar.

Mer läsning

Annons