Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisk Ljungberg jagar tredje titeln

Fredrik Ljungberg har fått svar på frågorna om sin efterhängsna höftskada.
Snart kan han ha svar på nästa:
Kan Arsenal rubba Manchester United i FA-cupfinalen?

Annons
I uppladdningen inför avslutningen på den engelska fotbollssäsongen berättar Ljungberg för Expressen och TV4 om sina återkommande skadeproblem och att han nu vet vad det berott på.
När läkarna sökte efter orsaker ledde ledtrådarna indirekt till ryggslutet.
Där sitter Ljungbergs två tatueringar.
De har sannolikt orsakat en inflammation i lymfkörtlarna, som i sin tur har svullnat upp och lett till smärta i låret och höften. I sin jakt på en orsak till besvären har Ljungberg genomgått ett flertal undersökningar, bland annat för cancer.

Upptäcktes med ultraljud
 Vi gjorde alla olika röntgen som finns i hela världen och hittade ändå ingenting. Det var inte fel på min operation i höften, det var inte fel på någonting, säger Ljungberg till Expressen.
 Till sist när de gjorde ultraljud som de gör på gravida kvinnor såg de att lymfkörtlarna var svullna. Djupt nere låg ett helt band lymfkörtlar som var oerhört svullna allihopa. Så när jag sprang så klämde jag dem, och så klämde jag en nerv så att jag fick knivsmärtor i låret och höften.
Först sedan den största lymfkörteln opererades bort har Ljungbergs höft blivit bättre.
 När de dissekerade den visade det sig att det fanns en massa bly i den. De tror att de kommer från mina tatueringar.

Comeback i söndags
Med besvären på tillbakagång gjorde Ljungberg comeback i Arsenal i söndags, i den sista ligamatchen för säsongen. Det blev förlust med 12 mot Birmingham, men Ljungberg spelade 68 minuter och skrev in sig på managern Arsene Wengers lista över tillgängliga spelare till lördagens FA-cupfinal mot Manchester United.
Om Arsenal ska rubba de regerande mästarna behöver de en Ljungberg i toppform. För säsongen som helhet talar för United.
Senaste gången som Arsenal slog Alex Fergusons manskap i en tävlingsmatch var 2003, just i FA-cupen. Sedan dess har United mött Arsenal sju gånger utan förlust. Den här säsongen har United slagit Arsenal två gånger i ligan och en gång i ligacupen.
I lördagens final jagar United sin tolfte FA-cuptitel. Arsenal är ute efter sin tionde och Fredrik Ljungberg har förhoppningar om en tredje.
Den 27-årige svensken var med och vann FA-cupen både 2002 och 2003.

Mer läsning

Annons