Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölander en vinnare som vanligt

Tillbaka i Sundsvall — som en vinnare igen. Lars Frölander intog i går Sporthallsbadet. Det slutade med ännu ett SM-guld och spekulationer om VM. Men på det örat ville inte \"Frölla\" lyssna.

Annons
Jag är bara här för att hjälpa min nuvarande klubb. Och så är det ju kul att träffa alla gamla kompisar, förstås. Efter 20 års tävlande känner man ju en hel del...
31-årige Frölander gjorde sitt senaste allvarliga tävlingsframträdande under OS i Aten.
Sedan blev det en 50:a rygg under en mindre tävling i Borlänge under vårvintern. Det var också meningen att jag skulle varit med i inomhus-SM, men jag kom aldrig så långt då, skrattar han.
Efter att ha börjat köra igång så smått i april har det de senaste månaderna handlat om minst två pass i veckan.
Men dosen är långt, långt ifrån storhetstiden hemma i Borlänge, i USA , Sundsvall eller avslutningen i Linköpings, för den delen.
Jag vill hålla igång och försöker sköta mig för övrigt också, så särskilt svårtränad tror jag inte jag är...
Livsstilen med studier i kinesiologi, som till hösten ska byggas ut med basmedicin och akupunktur sätter sin prägel på det mesta hos Frölander modell 2005.
Simkpaciteten finns dock kvar, och i går kväll noterades han för den fjärde bästa sträcktiden totalt med 50,60 sekunder när Linköpings ASS vann lagkappsguldet över 4 x 100 fritt.
Fjärde bästa tid betyder en fjärde plats i ett svenskt VM-lag i grenen..?
För mig känns det rent av olustigt att ens tänka på VM. Jag är bara en glad amatör numera. En glad motionär, säger Frölander, utan att säga nej tack rent ut.
Och gårdagkvällens insats gav mersmak.
I dag blir det en start också på 50 fjäril.
Den enda grenen han är inkvalad i individuellt

Mer läsning

Annons