Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölander tillbaka i Australien igen

/

För sju år sedan tog Lars Frölander OS-guld i Sydney. Nu är han tillbaka i Australien – men i en helt annan situation den här gången. För Frölander handlar det mer om att hjälpa lagkappslaget än att lyckas själv.

Annons
Vid EM i Budapest förra året kom beskedet: det skulle bli en fortsättning på Lars Frölanders simkarriär, trots allt. Två år tidigare hade han egentligen tänkt att tacka för sig i samband med OS i Aten men det blev en fortsättning och med ett nytt slutmål, OS i Peking i nästa år och chansen att få bli historisk som förste manlige simmaren som deltagit i fem olympiska spel.
Därför sitter nu han nu i lobbyn i ett hotellkomplex nära formel 1-banan i Melbourne och har startat uppladdningen för ännu ett sim-VM i karriären.
För första gången sedan OS-gulden i Sydney är han tillbaka i Australien och mycket bättre plats finns inte att vara på, särskilt inte för en simmare.
– Det är ju simningens Mecka. Det finns ett genuint intresse för idrotten här och det är extra speciellt för mig att komma hit efter Sydney. Men det är ju alltid inspirerande att komma hit till Australien.
Där slutar också likheterna med tidigare besök, för det är som han själv säger:
– Det är väl inte så att jag "peakar" i min karriär numera. Personligen har jag ju redan slagit världsrekord och tagit OS-guld. Det är mer den här känslan av att få kliva upp på prispallen och dra i väg, jag älskar ju att simma och känner fortfarande att jag har mycket att ge till min idrott.
Framförallt handlar det då om lagkappen, 4x100 m fritt som avgörs på söndag samtidigt som Frölander även kommer att simma 50 m fjäril.
– På fjärilen har det blivit så oerhört tufft, för att jag ska kunna bråka om någon medalj så måste jag göra några av mina bästa tider någonsin. När det gäller lagkappen så är USA och Sydafrika outstanding men jag tycker att det finns realistiska chanser till medalj för oss.
Hur värdesätter du en medalj i lagkappen jämfört med individuellt?
– Jag har alltid sagt att jag kanske är mer stolt över en medalj individuellt men det är roligare med medaljer i lagkapperna.

Mer läsning

Annons