Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda är fortfarande kvar i semi-finalen

För Frölunda var det vinna eller försvinna inför Linköpings besök i Scandinavium. Efter ett tidigt underläge i den första perioden kom Frölunda tillbaka och kunde till slut vinna matchen med 3– 1 (0– 1, 1– 0, 2– 0) där sista målet kom i tom bur.

Annons
Sedan Linköping vunnit tre matcher i rad var Frölunda piskade att vinna i Scandinavium. En förlust hade inneburit att de regerande mästarna fått ta semester redan innan finalspelet.
Linköping började bäst och kontrollerade spelet i den första perioden med stort tålamod och med en mycket bra forechecking. Frölundas spelare fick ingen chans att styra spelet som de vanligtvis brukar göra.
Linköping tog också ledningen efter 4.56 när Sami Torkki kunde göra mål efter en snabb spelvändning där Linköping kom med fyra spelare mot en ensam Frölunda-back.
 Vi började matchen mycket bra, och skapade många bra målchanser där vi kanske borde ha avgjort matchen, sade Linköpings tränare Roger Melin efter matchen.

Irriterade spelare
I den andra perioden fick Frölunda bättre ordning på sitt spel, och lyckades sätta press mot Fredrik Norrena i Linköpings mål. Intensiteten ökade betydligt ute på isen och det blev också stundtals mycket irriterat mellan spelarna med många utvisningar som följd.
Det var också i numerärt överläge som Frölunda kunde kvittera till 1 1 när Tom Koivisto pricksköt från blå linjen förbi Norrena.
 Kul att Tom fick göra mål. Han har haft det lite trögt med skador i samband med OS-uppehållet, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.
Tom Koivisto gjorde ytterligare ett mål när han sköt i tom bur med bara 45 sekunder kvar att spela. Passningen fick han av lagkaptenen Jonas Johnson.
 Läget var något pressat inför matchen, men vi spelade bra och jobbade stenhårt. Vi håller fortfarande liv i den här serien.
 Förhoppningsvis kan vi spela lika bra i nästa match, sade Jonas Johnson.

400:e poängen
I den tredje perioden fick Frölunda allt mer grepp om spelet och fortsatte att pressa tillbaka Linköping.
Knappt fem minuter in i slutperioden kunde Jonas Johnson ge Frölunda ledningen för första gången när han efter tekning framspelades av Niklas Andersson. Helt ensam framför Fredrik Norrena kunde han styra upp pucken i nättaket.
Framspelningen till Jonas Johnson var Niklas Andersson 400:e poäng i Frölundas färger.
 Jag tycker att vi vann rättvist. Men, vi har fortfarande svårt att komma i gång i inledningen av matcherna och vi har hamnat i underläge i de fyra senaste matcherna. Skönt att vi kunde komma igen i dag, sade Stephan Lundh.
På tisdag är det dags för den sjätte semifinalmatchen. Linköping har då på hemmaplan fortfarande chansen att för första gången i klubbens historia ta sig till SM-final.

Mer läsning

Annons