Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda har slagläge efter komfortabel seger över Luleå

Frölunda är bara en seger ifrån semifinal, efter en komfortabel 5—0-seger i den tredje kvartsfinalen mot Luleå i Coop Arena på tisdagskvällen.
Daniel Alfredsson gjorde två mål som punkterade uppgörelsen när Luleå i mittperioden satsade allt för att komma ikapp efter en tung matchöppning.

Annons
Redan efter en halv minuts spel gav Jonas Johnson Frölunda ett ledningsmål efter en spelvändning som helt ställde Luleåförsvaret.
Hemmalaget spelade sedan upp sig rejält, men lyckades inte få utdelning på sina chanser.
I stället kunde Daniel Alfredsson göra två mål inom lopet av två minuter i slutet av mittperioden.
 Det är skönt att komma in på rätt ställe så här. Det var två returer som jag lyckades slå in. Det kom i rätt läge när de hade tryck på oss, säger Ottawaspelaren.
 Det blev tungt för oss efter de målen. Frölunda kunde spela kyligt i resten av matchen, och så hade de ju Henrik Lundqvist i målet som var otroligt bra, sade Mikael Andersson, Luleås tränare efteråt.

Mindre fysiskt spel
Niklas Andersson blev indianernas andre tvåmålsskytt för kvällen, när han i slutperioden ökade på Frölundas ledning med två mål, till 05.
Den tredje kvartsfinalen mellan lagen bjöd inte alls på lika mycket fysiskt spel som de två första.
Luleå höll igen tacklingarna för att inte drabbas av så mycket utvisningar som, men det hjälpte inte mot Frölunda.
Hemmalaget skapade visserligen massor av chanser, men hade marginalerna och Henrik Lundqvist emot sig. Ribb- och stolpskott gick ut i stället för in, och "Henke" tog resten av de 30 skott som Luleå hade på mål.
Med tre segrar i rad mot Luleå har Frölunda chans att avgöra på hemmaplan nu på torsdag.

Samma läge som i fjol
 Men det är inte klart med semifinal för oss ännu. Varje match är en ny match, och fjärde matchen är oftast svårast att vinna, säger Daniel Alfredsson.
Luleå saknade två av sina bästa backar i tisdagsmatchen (Jaroslav Obsut avstängd, Niclas Wallin febersjuk) och viktige centern Jonas Rönnqvist (knäskadad).
Mikael Andersson hoppas att backarna ska vara tillbaka på torsdag i Göteborg.
 Vi ska vinna i Göteborg. Det var samma läge för oss i fjol, med tre matchers underläge mot Färjestad. Då åkte vi till Karlstad och vann, och då blev det nerv i matchserien, sade Luleåtränaren.

Mer läsning

Annons