Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda jämnade ut semifinalen

Frölunda tvingade fram en sjunde och avgörande semifinal när man på bortais besegrade Linköping med 4– 1 (1– 0, 1– 0, 2– 1).
Efter ett mycket tidigt mål fick Frölunda ro och var sett över hela matchen det bättre laget.

Annons
Frölunda fick bästa tänkbara start på matchen. I lagets första anfall tvingades Fredrik Norrena kapitulera. Det var Tom Kallio som i mittzonen frispelade backen Tom Koivisto som enkelt kom in i anfallszon på högerkanten och sköt mellan benen på Norrena. Då visade matchklockan på 27 sekunder.
Sedan Koivisto kommit tillbaka till förstafemman har han blivit en av lagets bästa målskyttar.
Linköping och Norrena hämtade sig snart från den chockartade inledningen och började få press mot Tommy Salo i Frölundas mål. Men denne spelade mycket bra och släppte inga puckar förbi sig. Även Norrena svarade för ett storartat spel resten av perioden.

Många utvisningar
Många utvisningar förryckte spelet lite grann i inledningsperioden och det blev aldrig några långa anfall för lagen.
Frölunda som haft märkvärdigt svårt i slutspelet att göra mål med en man mer på isen kunde nu öka på sin ledning i mitten av andra perioden i just numerärt överläge. Det var Ronnie Sundin som stod i sin favoritposition framför mål och stångades med Linköpings försvarare. Jonas Johnson serverade pucken på klubbladet och Sundin kunde sätta pucken tätt invid stolpen.
Efter Frölundas andra mål tog Linköpings tränare Roger Melin time-out för att prata samman sitt lag.
Efter det korta tekniksnacket startade Linköping en kraftig offensiv och försökte skapa press framför Tommy Salo, men denne fortsatte sitt storspel från första perioden.
När Linköpings anfall bedarrade i slutet av andra perioden var det i stället Frölunda som skapade målchanser. Martin Plüss var till exempel helt fri två gånger framför Fredrik Norrena. Första gången fick han inte kontroll på pucken och andra gången svarade Norrena för en kanonräddning.
Bara 32 sekunder in i den tredje perioden reducerade Linköping till 1 2. Det var Mikael Håkansson som slog en perfekt öppnande passning tvärs över zonen till Johan Lindström som bara hade att stöta pucken i öppet mål.
Efter reduceringen började Linköping få mer kontroll över spelet samtidigt som Frölunda började slarva i passningsspelet. Frölunda blev också mer defensivt och satsade på kontringar.
Det var också på en mycket snabb spelvändning som Frölunda kunde öka sin ledning till 2 1. Det var Magnus Kahnberg som efter 5.58 slog in pucken framspelad av sina gamla ungdomskamrater Joel Lundqvist och Jari Tolsa.
Jason Krog punkterade matchen när han efter 15.12 gjorde 5 1 till Frölunda när på ett väl maskerat skott passerade Norrena.

Mer läsning

Annons