Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda klart för final mot Färjestad

I den femte semifinalen orkade inte Djurgården stå emot Frölunda längre. I två perioder orkade Djurgården hänga med, men i den tredje tog det stopp. Frölunda vann till slut med 4—0 (1—0, 0—0, 3—0) och blev klart för finalspel mot Färjestad.

Annons
Bland annat två mål av Magnus Kahnberg sänkte Djurgården.
 Detta var jätteskönt, sade Magnus efter matchen.
Frölunda tog tag i spelet direkt från matchstart och skapade mängder av målchanser, men Jose Theodore i Djurgården inledde matchen lika strålande som han gjort i de tidigare matcherna.
Men efter 16.05 tvingades han kapitulera sedan Per-Johan Axelsson spelat fram Daniel Alfredsson som sköt otagbart i krysset på klubbhandssidan.
I den andra perioden fortsatte Frölunda att pressa Djurgården och stressade gästerna till misstag. Djurgården lyckades inte skapa några längre anfall. Inte ens i numerärt överläge fick man till något tryck. Att mittperioden slutade mållös kan publiken tacka målvakterna för. Henrik Lundqvist höll nu sina andra nolla i semifinalen.
I den tredje perioden skulle allt lossna för Frölunda. När Dan Boyle satt utvisad för slashing kom det förlösande andra målet via ett mäktigt skott från blå linjen av Sami Salo.
 Det var ett mycket viktigt mål. Djurgården gav nog nästan upp efter det, sade Magnus Kahnberg.

Hundrade målet
I mitten av perioden kom Magnus första mål - hans hundrade i Frölundas färger. Han skar in direkt framför Djurgårdens mål och mötte en kalaspassning från Jari Tolsa. Theodore var helt chanslös.
 Jag hade ingen aning om att det var mitt hundrade mål. Jag visste att jag var någonstans där i närheten. Det var skoj.
Magnus skulle dock inte nöja sig med detta den här kvällen. Knappt tre minuter efter det 100:e målet kom mål 101. På nytt fick han passningen från Tolsa och från tekningscirkeln sköt han otagbart och fastställde slutresultatet. Även tredje länken i dragkedjan noterades för assist vid de två målen.
 Jag tycker att vi har spelat bra i hela slutspelet även om vi inte fått så stor utdelning, men det är väl ingen kedja som öst in mål.

Härlig utmaning väntar
Nu väntar Färjestad för Frölunda i finalen och det är något som Magnus Kahnberg ser fram emot.
 Det blir en härlig utmaning. Jag gillar att möta Färjestad. Det är ju det laget man helst vill slå.
Efter att ha spelat tre semifinaler i Frölundaborg flyttar nu Frölunda tillbaka till Scandinavium.
 Det ska bli skönt. Det är ju där vi hör hemma.
 Även om det varit kul att spela i \"Borgen\", med det enorma publiktrycket, så får det räcka för denna gången, sade Magnus Kahnberg.

Mer läsning

Annons