Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda klart för semifinal

Nej, Luleå kunde inte rubba Frölunda i Scandinavium i den fjärde kvartsfinalen. Inför ett fullsatt Scandinavium krossade hemmafavoriterna gästerna med 8—1 (2—1, 3—0, 3—0) och är därmed som första lag klart för semifinal.

Annons
Sin vana trogen tog Frölunda en tidig ledning i matchen när Daniel Alfredsson redan efter 1.07 styrde in 10 på ett skott från Sami Salo.
Luleå som har kämpat tappert i kvartsfinalen kom tillbaka och kvitterade till 11 genom Thomas Koch efter 4.01. Resten av perioden hängde Luleå med bra och kom tätt in på kropparna på Frölundas spelare och kunde därmed sänka farten i matchen.
Men, med bara 32 sekunder kvar av perioden gjorde Samuel Påhlsson 21 sedan han snyggt helt frispelats av Tomi Kallio.
 I den första perioden hängde vi med bra och lyckades följa vår matchplan, sade Luleås assisterande tränare Jens Hellgren.
I den andra perioden ökade Frölunda tempot i skridskoåkningen och i passningsspelet och genast fick Luleå stora problem. Då började också målen trilla in för Frölunda och spelarna var oerhört effektiva.
När Frölundas spelare kom fria med Luleås målvakt blev det mål. När Luleås spelare kom fria räddade Henrik Lundqvist i Frölundas mål.
Joel Lundqvist gjorde 31 och Tomi Kallio 41. 51 stänkte Niklas Andersson in precis på slutsignalen av mittperioden.
 Matchen dog efter Frölundas tredje och fjärde mål. Vi blev mycket vackert utmanövrerade vid målen, sade Jens Hellgren.
I den tredje perioden ökade Frölundas överlägsenhet ännu mer. Daniel Alfredsson gjorde 61 efter bara 48 sekunder. 13 sekunder senare gjorde han 71. Jan-Axel Alavaara fastställde slutresultatet redan efter 3.49 i slutperioden.
 I tredje perioden ville vi spela för vår stolthet och vårt klubbmärke, men det lyckades inte, sade Jens Hellgren.
Resten av den tredje perioden blev en enda lång transportsträcka i väntan på slutsignalen.
Frölunda vann kvartsfinalen i fyra raka matcher och får nu en veckas vila från matchandet i avvaktan på semifinalen som börjar nästa lördag.
 Det är skönt att vi får vila för vi har en del småskavanker och har haft något virus i truppen, sade Frölundas tränare Stephan Lundh som nu ger spelarna ledigt över helgen.
 På måndag tar vi upp träningen igen och ska se till så att vi kan hålla farten uppe.

Mer läsning

Annons