Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda kopplade greppet

Åtta dagars matchvila hade fått Henrik Lundqvist att fundera över formen.
2—1-segern i Globen skingrade tankarna.
Henrik Lundqvist höll.
Djurgården föll.
Och Frölunda kopplade ett litet grepp om SM-semifinalen.

Annons
Av elitseriens 50 grundspelsmatcher stod Henrik Lundqvist i 44. Dessutom spelade han i Frölundas samtliga fyra kvartsfinaler och har den här säsongen spelat i både Karjala Cup och Sweden Hockey Games med landslaget.
Efter de fyra raka segrarna mot Luleå i kvartsfinalen har Henrik Lundqvist gått sysslolös. Eller åtminstone utan matcher i kroppen.
Det är han inte van vid:
 Normalt i elitserien så spelar vi ju i stort sett varannan dag, och nu har vi inte haft någon match på drygt en vecka (sedan sista segern mot Luleå den 10 mars). Det känns lite speciellt, säger Lundqvist.
Det var därför som Frölundas landslagsstjärna hade sina funderingar. Men beskedet som Lundqvist fick kunde ingen i Frölunda klaga på.

Stod emot i andra perioden
Högst klass tvingades han att visa i den andra perioden, när Djurgården tryckte på för en ledningspuck. Efter norrmannen Patrick Thoresens 10-mål, i numerärt överläge, och Frölundaveteranen Jonas Esbjörs snabba 11-kvittering handlade det mesta om Djurgårdspress och om Lundqvist-räddningar.
Periodens bästa chanser hade Nichlas Falk och Fredrik Bremberg, båda frispelade och helt ensamma framför Frölundas landslagsmålvakt. Falk testade en dragning åt höger, Bremberg försökte vänta ut och leta efter luckor vid sidan av benskydden.
Båda gångerna stod Lundqvist tät och stadig.
Matchens sista mål slog Frölundabacken Tom Koivisto in i mitten av den tredje perioden sedan Samuel Påhlsson och Per-Johan Axelsson lurat bort Dif-målvakten José Theodore.
Patrick Thoresen, den ende som fick in pucken bakom Henrik Lundqvist, var frustrerad efter förlusten.
 Vi missar för mycket chanser, sade han.
 Så får vi inte göra.
Förklaringen?
 Lundqvist gör det väldigt bra, det gör han. Men samtidigt så kanske vi inte var tillräckligt bra när vi fick våra lägen.

Lundh lättad
Frölundatränaren Stephan Lundh hade samma känsla av lättnad som Lundqvist.
 Det här var viktigt, inte bara att vi vann utan också för att komma in i matchtempot igen. Det var åtta dagar sedan senast. Nu är vi inne i skiten, och då kan vi växa, sade Lundh.
Djurgårdens assisterande tränare Johan Garpenlöv var besviken:
 Vi dippade lite efter Frölundas kvittering men kom i gång starkt i slutet av den andra perioden. Sedan tycker jag att vi tog över i den tredje.
 Som helhet tycker jag att vi var det bättre laget. Frölunda kommer säkert att bli bättre till nästa match, men det här kommer att bli tajt och tätt. Och det är ju först till fyra segrar som gäller.

Mer läsning

Annons