Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda plus 10 miljoner

Framgångarna fortsätter för mästarlaget Frölunda. Den här gången utanför hockeyrinken. När säsongen summerades visade den ekonomiska vinsten 10 miljoner kronor. —  Vi har blivit till ett föredöme för de andra hockeyklubbarna i landet, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian till TT.

Annons
Frölundas succéår fortsätter. Efter säsongen som gav SM-guld gör Göteborgsklubben en vinst på 10 miljoner kronor och har nu ett eget kapital på 40 miljoner.
Det innebär den näst bästa noteringen i klubbens historia. Enda gången vinsten varit större var för två år sedan.
Även då vann Frölunda SM-guld och vinsten stannade vid 20 miljoner.
 Än så länge är årets siffror bara preliminära. Men det är klart att vi har haft maximal utdelning, säger Mats Ahdrian.
På de fem senaste åren har Frölunda bokförts för en total vinst på 65 miljoner.
En siffra som Mats Ahdrian är oerhört nöjd med.
 Tidigare pekades Frölunda ut som Svarte-Petter, nu har vi blivit till ett föredöme och det tycker jag förstås är jättekul, fortsätter Ahdrian.
Frölunda har trots högavlönade NHL-proffs som Daniel Alfredsson, Christian Bäckman, Sami Salo och Samuel Påhlsson lyckats få grepp på sina utgifter.
NHL-spelarna har enligt Ahdrian i själva verket bidragit till mer än vad de har kostat.
 Så är det definitivt. Vi slog publikrekord hemma med ett snitt på 11 700 åskådare och dessutom lyckades vi vinna SM-guld. Klart att spelarna från NHL-bidragit med väldigt mycket, säger han.
 Nu är vi Sveriges näst rikaste klubb, bara Färjestad är rikare. Vi har en lysande säsong bakom oss, säger Frölundas klubbdirektör.

Mer läsning

Annons