Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda vann bråkig match mot Luleå

Luleå försökte med fysiskt spel mot Frölunda i den första kvartsfinalen, men receptet höll inte mot den suveräna guldfavoriten.
Göteborgslaget vann med 7—3 efter en ganska grinig match med massor av utvisningar och hela fem matchstraff.

Annons
Frölunda tog kommandot i matchen från start, och redan efter fem minuter kunde Martin Plüss göra 01, framspelad av Peter Högardh och Jonas Esbjörs.
Men Luleå kvitterade efter knappt två minuter med ett snävt skott som slank in bredvid Henrik Lundqvist.
Målet gav hemmalaget hopp om att matchen inte skulle bli vad den verkade bli redan från första nedsläpp, en uppvisning av Frölunda.
Men det dröjde bara en dryg minut så kom en kalldusch för hemmapubliken, serverad av Magnus Kahnberg, som gjorde 12, efter en tavla av Tomas "Bulan" Berglund i mittzonen.

Frölunda drog ifrån
I andra perioden drog Frölunda ifrån ytterligare.
Magnus Kahnberg gjorde sitt andra mål för kvällen redan efter 1.49, efter ett läckert, avigt, backhandspass av Per-Johan Axelsson från en position bakom Luleåkassen.
Luleå tryckte sedan på för att reducera, men hade inte turen på sin sida.
En Luleåspelare skulle passa bakåt i Frölundas zon under ett anfall, men pucken for iväg in i mittzon, och motståndarna stack iväg efter den i ilfart.
Manny Fernandez tvingades åka långt ut för att möta skottet som skulle komma. När den gjorde det studsade pucken ut, och plockades upp av Niklas Andersson, som satte den i öppen kasse. Ridå och ställningen var plötsligt 14 till Frölunda.

En strimma hopp
I slutet av perioden hade Luleå en puck inne, efter ett hårt skott av Roger Åkerström i numerärt överläge.
Men målet underkändes, på grund av offside i målgården av genom Tomas Holmström.
En dryg minut senare kom Frölundas femte mål, nu med Tomi Kallio som målskytt.
Hemmalaget fick en strimma hopp i början av tredje perioden, genom ett mål av Tomas "Bulan" Berglund som lyckades peta in en retur av Henrik Lundqvist, efter skott av Emil Lundberg. Men drygt två minuter senare kom nästa Frölundamål, genom Joel Lundqvist, som skickligt jobbade sig förbi Luleåbacken Niclas Wallin, och gjorde en dragning som betydde 26.
När Luleå satsade allt framåt, och tog ut målvakten i slutet kunde Tomi Kallio göra sitt andra mål för kvällen, nu i tom kasse som betydde 37. Luleå vann skotten i slutperioden med hela 206, men 22 i mål.
Under slutminuterna blev det flera stora bråk mellan spelarna, och hela fem matchstraff utdömdes.

Mer läsning

Annons