Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart ända in i kaklet för Elisabeth

/

Många bollar är i luften och mycket är kvar att göra.
Men det är då Elisabeth Byström, projektledare för SM-veckan, trivs allra bäst.
– Jag älskar att ha ett mål att jobba mot, säger hon.

Annons

Vid månadsskiftet juni-juli är det dags, knappt två månader är kvar tills att startskottet går för SM-veckan i Sundsvall. Det betyder att projektledaren Elisabeth Byström närmar sig sitt mål efter allt hårt slit och många timmar på kontoret.

– Jag blev så otroligt glad när jag fick jobbet, och förtroendet att axla det här uppdraget. Det är så häftigt att vi snart är där, säger hon.

Det är inte första gången Elisabeth jobbar med sportarrangemang utan allt började i hemstaden Sollefteå. Första kontakten med liknande jobb var på det som då hette Sollefteå Winter Games. Året var 1999 och hon jobbade som värdinna. Det var ett år som sedan visade sig bli avgörande för Elisabeths framtid.

– Där och då väcktes en nyfikenhet. Det var så häftigt att se en sådan stor apparat jobba mot ett och samma mål.

Hennes arbetsuppgifter var att guida och hjälpa besökare på anläggningarna. Och det var inte vilka besökare som helst hon fick hjälpa, utan självaste staben bakom Paralympics som skulle hållas 2002 i Salt Lake City.

– Ledningsgruppen åkte dit för att kolla inför sitt stora arrangemang, de visste att vi i Sollefteå var duktiga på det vi gjorde, säger hon och fortsätter:

– Så jag visade dem runt på våra arenor och de smarta lösningar vi hade gjort. Det är ju rätt roligt så här i efterhand, skrattar hon.

Efter första året som värdinna sadlade hon om till projektledare, och på den vägen är det. I 13 år var hon projektledare för det som sedan blev Paralympic Winter World Cup. Men efter de åren började Elisabeth känna sig sugen på något nytt uppdrag och hon projektledde sin sista tävling i Sollefteå 2013.

– Jag tog ledigt en period för att bara känna efter. Och det var då jag såg en annons om det här jobbet och jag tänkte bara: Gud vilket fantastiskt jobb!

Med två utflugna barn var det inget problem att lämna sitt Sollefteå för Sundsvall. Men vad som driver henne är kärleken för sättet att arbeta.

– Jag är en riktig projektmänniska. Jag älskar att ha en tydlig start och jag älskar framför allt att jobba mot mål, säger hon och fortsätter:

– Det häftigaste är att så många, oberoende vad de har för titel, jobbar mot ett och samma mål. Spelar ingen roll om de sitter på kommunen eller är ideell föreningsmänniska, så kämpar vi för samma sak.

Arbetssättet kombinerat med idrotten blir tillsammans en dröm för Elisabeth. Hon har alltid gillat att röra på sig och som ung spelade hon innebandy samt åkte längdskidor. Hennes intresse är något som hon är tacksam för i hennes yrkesroll.

– Att vara aktiv är viktigt både för sin egen del och för arbetets skull. Sedan så gör ju idrottsintresset, i mitt fall, att jobbet blir dubbelt så roligt, säger hon och fortsätter:

– Det gör att jag kan vara 100 procent engagerad och verkligen brinna för det jag gör.

Hennes engagemang och kärlek för jobbet kommer lite extra till hands nu när SM-veckan närmar sig med stormsteg.

– De största pusselbitarna börjar falla på plats, det är mycket kvar men det är så fruktansvärt roligt, säger hon.

Vad som händer efter SM-veckan har tagit slut är inget hon lägger fokus på nu.

– Man är så inne i detta nu, och jag vill inte fundera på något annat. Fokus ligger på målet, sedan får vi se vad som händer.

Mer läsning

Annons