Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Bandyns dag

/
  • Viktor Nordling är en rutinerad bandykille vid nio års ålder. Han trixade vant med bollen på Bandyns dag.
  • Jonas Sjölund sköt hårt. Så hårt så att A-lagsmålvakten Markus Wiström inte hade en chans.
  • Snart fyra år och älskar redan bandy. Markus Holdo har en storebror som spelar i Selångers P13-lag och från honom har han fått det stora bandyintresset.
  • Maja Spångberg är dotter till A-lagsspelaren Tobias Spångberg och Helena Ahlman. Hon testade lite försiktigt på hur det var att spela bandy.

Vissa sköt så hårt de kunde. Andra åkte friåkning eller svarade på frågor i en tipsrunda. På Bandyns dag fanns det plats för alla.

Annons
Selånger SK genomförde i söndags Bandyns dag för tredje gången.
Och det var gott om barn och ungdomar som passade på att åka skridskor eller spela bandy.
När ST var på besök samsades ett hundratal på isen samtidigt. En av dem var nioåriga Viktor Nordling som vant trixade och latjade med bollen.
Jag har spelat bandy i tre år nu, säger han och fortsätter:
Vi tränar två gånger i veckan och det är kul att vara här när det är fritt eftersom man kan åka skridskor, skjuta och träffa sina lagkamrater.
En riktigt hårdskjutande kille på plats var Jonas Sjölund. Han testade först speedshooting där han drog till med 92 kilometer i timmen och sedan dundrade han på ett kanonskott, helt otagbart för A-lagsmålvakten Markus Wiström.
Det var ganska svårt med speedshooting eftersom man måste pricka mitt på, säger Jonas.
Lite längre bort åkte småtjejer friåkning med sina föräldrar och snart fyraårige Markus Holdo kämpade på med sina skridskor och jagade bollen ivrigt.
Han tycker att det här är så himla roligt. Han brukar vara med på sin brorsas träningar, hela vintern i fjol åkte han med en kon som stöd, säger mamma Lena Persson och ler.
Bandyns dag bestod av flera olika stationer, godisregn och annat kul och mitt i smeten var bandykillarna från A-laget, för att ge tips och råd och peppa de unga till att bli framtidens stjärnor.


BILDTEXTER
Jonas Sjölund sköt hårt. Så hårt så att A-lagsmålvakten Markus Wiström inte hade en chans.

Viktor Nordling är en rutinerad bandykille vid nio års ålder. Han trixade vant med bollen på Bandyns dag.

Snart fyra år och älskar redan bandy. Markus Holdo har en storebror som spelar i Selångers P13-lag och från honom har han fått det stora bandyintresset.

Maja Spångberg är dotter till A-lagsspelaren Tobias Spångberg och Helena Ahlman. Hon testade lite försiktigt på hur det var att spela bandy.

Mer läsning

Annons