Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra minuter räckte för Sjölund och Djurgården

Han har tillhört storlaget Liverpool. Men på torsdagen gjorde Daniel Sjölund något som tidigare klubbkamraterna Michael Owen och Milan Baros aldrig har gjort. Han sköt nämligen Åtvidaberg mot Europa igen.

Annons
Efter 2-1 mot Elfsborg i cupsemin på Stockholms Stadion är serieledande Djurgården med stormsteg på väg mot dubbeln. Och anrika Åtvidaberg på väg ut i Europa.
Vinner Djurgården allsvenskan, vilket allt tyder på, överlåts Uefacupplatsen till det andra finallaget i cupen - det vill säga samarbetsklubben ÅFF.
Europa är nära för Ralf Edströms gamla storlag, tacka Djurgårdens nummer elva för det.
 Det ska bli riktigt roligt att få möta Åtvid. Jag känner många av killarna i laget och sånt inspirerar, säger Daniel Sjölund.
 Vi är inne i ett ruggigt flyt nu och för egen del känns det riktigt bra att få göra två snabba mål, fortsätter han.
I Liverpool var konkurrensen från Michael Owen och Milan Baros för stor. Det är i Stockholm som anfallaren har fått sitt genombrott.

Gillar Elfsborg
Säg Elfsborg och Sjölunds mål kommer som på postorder. Sjölunds debutmål i allsvenskan kom i slutet av april förra året mot just Boråslaget. 22-åringen, som i Finland länge jämförts med Jari Litmanen, hade då bara varit på planen i 34 sekunder när han med sin första bolltouch drog in målet som innebar förnedrande 5-0.
På torsdagen var det dags för ny succé för den hale ålänningen.
I den åttonde minuten bredsidade han först in 1-0 innan han fyra minuter senare satte bollen vid sidan om en chanslös Håkan Svensson. Djurgården, som saknade axelskadade Jones Kusi Asare, fortsatte sin press och nyförvärvet Siyabonga Nomvethe skapade SOS-varning runt Håkan Svensson.
Elfsborg, som precis som Dif vunnit två cuptitlar under 2000-talet, saknade inte bara skadade skyttekungen Hasse Berggren. Allsvenskans tabellåtta saknade även djup i spelet och uppträdde förvirrat.
Svensson, Svensson - med förnamnen Anders och Mathias - bjöd den här kvällen på mer parodi än komedi.

Klarström utvisad
Reduceringen till 2-1 kom med två minuter kvar av den första halvleken. Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Tourray släppte en enkel retur som vindsnabbe Joakim Sjöhage slog i mål från nära håll.
I mitten av den andra halvleken fick Andreas Klarström lämna planen efter två fula kapningar inom en kvart. En halvtimme senare lämnade resten av de gulsvarta spelarna Svenska Cupen.
 Givetvis en stor besvikelse. Vi hade goda förhoppningar om att vinna den här semin över Djurgården, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.
Kollegan Kjell Jonevret var desto gladare:
 Trots att vi var lite bakis efter att ha slagit Malmö och Göteborg inom loppet av en vecka klarar vi av det här också. Det ska bli underbart att få avsluta säsongen med cupfinal den 29 oktober mot Åtvidaberg. Trots att det inte är något riktigt publikdrag kring det här arrangemanget.
4 679 valde att se Djurgården gå mot dubbeln när Daniel Sjölund ledde Åtvidaberg rakt ut i Europa.

Mer läsning

Annons