Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra nationer klara för fotbolls-VM

Japan, Iran, Saudiarabien och Sydkorea.
Alla fyra nationerna blev på onsdagen klara för fotbolls-VM nästa år.

Annons
Japan kvalificerade sig som första nation VM i Tyskland nästa sommar. Det krävdes en poäng i matchen mot Nordkorea, men Japan tog alla tre efter seger med 20 (00).
Nordkorea var hemmalag men tvingades spela på neutral plan i Bangkok på grund av läktarbråk i VM-kvalmatchen i Pyongyang mot Iran i mars.
Anfallaren Atsushi Yanagisawa gav Japan ledningen i den 63:e minuten när han slog in bollen i en tilltrasslad situation i Nordkoreas straffområde. Japan hade sedan koll på matchen och i slutet avgjorde inhopparen Masashi Oguro när han snyggt gjorde bort målvakten och satte bollen i öppet mål.
Nordkoreanerna var griniga i slutet och på tilläggstid blev Kim Yong-su utvisad sedan han fått sitt andra gula kort.
Det är andra gången som Japan kvalar in till VM, första gången var 1998 och 2002 var man direktkvalificerad till slutspel som värdland.
Iran blev andra nation att kvalificera sig till VM, efter att ha besegrat Bahrain med 10 på hemmaplan på onsdagskvällen. Segern innebär att Iran leder gruppen på 13 poäng, en före Japan, och med en omgång kvar att spela kan varken Bahrain eller Nordkorea gå om. Det är tredje gången Iran kvalar in till VM.
Även Sydkorea kan redan nu börja att förbereda sig för VM. Sydkorea som överraskade stort med med att sluta fyra i förra VM, besegrade Kuwait med 40 och säkrade därmed en VM-biljett.
Saudiarabien blev som fjärde nation klart för VM efter att ha besegrat Uzbekistan med 30.
Tyskland är klart för VM 2006 i egenskap av värdnation.

Mer läsning

Annons