Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra nyförvärv till Modo

Två tjecker, en slovak — och så Mikael Pettersson. Det är nyförvärven som Modo presenterade på fredagen.

Annons
Den tjeckiske backen Vladimir Sicak har skrivit på ett ettårskontrakt. Sicak kommer närmast från finska ligan och spel i HPK Hämeenlinna.
"Sicak har sin styrka i skridskoåkningen och sitt spelsinne. Han har en mycket bra erfarenhet från den finska ligan med fyra säsonger i topplaget HPK Hämeenlinna", säger Modos sportchef Bengt Hedin i ett pressmeddelande.
Den tjeckiske landslagsspelaren Miroslav Horova, 23, återkommer till Modo, på ett ettårskontrakt.
"Han gick hockeygymnasiet hos oss under säsongerna 99/00 samt 00/01" säger Hedin. "Han har haft en stadig utveckling och har den senaste säsongen varit uttagen i tjeckiska landslaget vi tre tillfällen. Spelade bland annat mot Sverige i Karjala Cup.
Miroslav Horovas pappa Miloslav har också spelat i Modo, under tre säsonger i början av 1990-talet och han räknas som en av klubbens bästa backar genom tiderna.
Klubben har också skrivit ett ettårskontrakt med den slovakiske målvakten Karol Krizan.
"Krizan är en av tre målvakter inför årets VM och har gjort en fantastisk säsong i slovakiska ligan där han är rankad som nummer 1".
Förre Modospelaren Mikael Pettersson har också fått kontrakt med Örnsköldsviksklubben. Forwarden, som spelade sju säsonger med Modo under 1990-talet, har fått ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.
Senaste säsongen spelade 36-åringen i Cortina i Italien.

Mer läsning

Annons