Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra Timråspelare i Tre Kronor

Sverige laddar inför VM och Sweden Hockey Games med landslagsläger och match i Norge. Då är blågult mer rödvitt än vanligt.

Annons
När Svenska Ishockeyförbundet presenterade sin trupp inför träningskampen i Oslo torsdagen 6 april fanns hela elva debutanter med. Två av dem, Per Hallin och Anton Strålman, kommer från Timrå IK.
För Per Hallin kom beskedet om att han blivit uttagen som en fullkomlig överraskning.
Det var verkligen oväntat, men det känns självklart kanon. Det ska bli jäkligt kul, säger han.
Hallin, som noterats för 51 junior- och pojklandskamper, tänker inte att ändra något i sitt spel. Han hoppas att hans uppoffrande spelsätt ska passa även i Tre Kronor.
Jag kommer att spela på samma sätt som i Timrå, bidra med hårt jobb och vilja att göra mitt bästa. Förhoppningsvis så får jag kanske göra något mål också, säger han.
Hallins säsong i Timrå började mycket bra, men en knäskada spolierade stora delar av vintern och inte förrän på slutet kände han att formen började komma tillbaka. Då var det för sent.
I stället för att börja sommarträna med Timrå IK får Per Hallin nu sikta in sig på ispass och landskamper. Han ser det som en bra chans att få visa vad han går för.
Jag har inget att förlora. Det är bara att åka dit, ge järnet och ha kul, säger Hallin.
Timråbacken Anton Strålman, som var en av Sveriges bästa spelare i junior-VM i vintras, är också en av de som för första gången får spela A-landskamp.
Det ska bli jättekul, absolut, men jag har vetat om det ett tag. Redan några dagar efter att spelat klart med Timrå fick några av oss reda på att vi blivit uttagna och skulle hålla igång, säger han.
Ingen spelare från de fyra SM-semifinallagen är med i truppen. Det innebär att vissa av de i dagens trupp kommer att få ge plats åt spelare som tagit sig längre i slutspelet.
Anton Strålman vet inte vilka chanser han har att få behålla sin landslagsplats, men han tar det hela med ro.
Jag tar inte så hårt på det, utan ser det mest som en bonus att få komma med. Jag tycker att det är kul att ha fått den här chansen och hoppas kunna lära mig en hel del, säger han.
Man kommer att möta Norge borta i Oslo, ett motstånd som Strålman tror mycket väl kan bjuda upp till kamp.
De är ju också ett av lagen som är med i VM. De är ett hungrigt lag och kommer säkert att göra allt de kan för att slå oss, säger han.
Även Sanny Lindström och Fredrik Warg finns med i truppen som alltså kommer att möta Norge den 6 april i Oslo. Njurundasonen Mathias Månsson, som efter de senaste utflykterna till Rögle och Bofors gjort stor succé i Brynäs, kommer också han att debutera i Tre Kronor.
Månsson har dock i likhet med flera av timråiterna spelat landskamper som junior. Bland annat har han spelat JVM, då hemmahörande i Sundsvall Hockey.
Emma Holmberg

Mer läsning

Annons