Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galen målgång i löparfesten

/
  • Här är delar av vinnarlaget i Indalsledenloppet, från vänster: Perra Hellström, Simon Jörgensen, André Jonsson och Robin Bryntesson. I laget ingick dessutom kusinerna Anders och Andreas Svanebo.
  • Ulf Åsen, Åsa Hammarström och Lars Hammarström.
  • André Jonsson, Qvintus Rost, Robin Bryntesson, Andreas Svanebo, Simon Jörgensen, Perra Hellström, Oskar Kardin. Alla ingick de i Sportsgym-laget som vann. Saknas på bilden gör Anders Svanebo.
  • Löpning och musik? Ja, i Indalsledenloppet funkar det fint och på flera växlingsplatser fanns det underhållning, av bland annat Timrå spelmän.
  • Längdlandslagsåkaren Anders Svanebo och hans lagkamrater i Sportsgym vann tävlingsklassen.
  • Över 70-lag ställde upp i årets upplaga av Indalsledenloppet. Här är en av Trångsvikens IF:s tävlande i Järrkvissle.
  • fint väder och fin omgivning under Indalsledenloppet.
  • Reino Olervo sprang tredjesträckan för sitt IFK Umeå.

Det 24:e Indalsledenloppet fick en unik upplösning.
Sportsgym vann tävlingsklassen och Robin Bryntesson korsade mållinjen först efter stafetten över 85,3 kilometer – gåendes på händerna.
– Man får ju en sådan endorfinkick, säger Bryntesson.

Annons

Drygt 70-lag deltog i årets upplaga av Indalsledenloppet, som avgörs i stafettform mellan Bispgården och Bergeforsen. De allra flesta deltog i motionsklassen där både ambitionen och konditionen håller en väldigt varierad nivå.

I tävlingsklassen var det tre lag som gjorde upp och det blev ett välmeriterat åttamannagäng som representerade Sportsgym som var snabbast till slut efter att ha avverkat de drygt 85 kilometerna på tiden 4.56,46.

I laget ingick bland annat längdlandslagets Anders Svanebo och hans kusin och konditionsfenomen Andreas Svanebo.

Men det var ingen av Sundsvallskillarna som tog den sista sträckan. Det gjorde en annan längdskidprofil i form av Östersundsbon (tävlar till vardags för Sollefteå SK) Robin Bryntesson.

Målgången lär bli ihågkommen ett bra tag framöver.

– Det var så längesedan jag var först över en mållinje så jag tänkte att jag måste hitta på något, säger Bryntesson, som beordrade att få segerkransen på benen samtidigt som han gick på händer över mållinjen.

– Gött att få göra av med lite energi i armarna också när benen har fått gå som trumpinnar, säger han.

I tävlingsklassen blev IFK Umeå tvåa och Trångsvikens IF trea.

Vid de sju växlingsstationerna efter banan samlades det mycket folk, både aktiva och åskådare, och längs väg 86 stod bilar parkerade och människor och hejade med jämna mellanrum.

Ett fordon stack ut i mängden. På baksidan av en skåpbil stod det "Bertilz" och utanför den stod delar av laget med samma namn, Åsa Hammarström och Lars Hammarström.

Lars sprang 8,2 kilometer mellan Boda och Järkvissle och han konstaterar:

– Det var tungt, men jag ska inte skylla sträckan, säger han och skrattar.

– Det här är ett släktlag kan man säga och det är fjärde året vi är med nu, säger Åsa Hammarström.

Följebilen körs och ägs av Ulf Åsén, men han agerade bara supporter.

– Namnet kommer från Ulfs pappa Bertil som gick bort för ett par år sedan. Det är för hans skull vi springer, säger Lars Hammarström.

Och det lär bli många fler lopp även i framtiden.

– Nu är bollen i rullning så det är bara att fortsätta när vi ändå är i gång. Vi gör det mest för kamratandan. Det är ju egentligen roligare att heja än att springa, säger han.

Värt att notera är att Anders Svanebo inte nöjde sig med att delta i tävlingsklassen med vinnarlaget. Han sprang dessutom sistasträckan med Kekke´s Boys som vann motionsklassen.

Här är hela resultatlistan.

Mer läsning