Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Général du Lupin tog befälet direkt

För första gången blev det fransk seger i Umeås största travlopp — Guldbjörken. Général du Lupin vann enkelt på 1.13,4, men det var en hel del problem innan loppet.
—  Det var en mycket speciellt häst, på alla sätt, sade segerkusken Örjan Kihlström.

Annons
Général du Lupin har ett knepigt och bestämt humör. Strax innan loppet skulle starta sprang hästen av banan och fick sedan hjälpas ut igen.
 Ja, han hittade öppningen ut från banan och sprang ut där och jag hade ingen chans att korrigera honom, sade Kihlström.
I loppet inledde Général du Lupin med att ta några galoppsteg men hittade sedan andrapar utvändigt. Efter ett varv körde Kihlström fram utvändigt om ledande Flying Herkules och elvaåringen avgjorde sedan enkelt på upploppet.

Bäst i Frankrike
Efter mål försökte Kihlström få stopp på hästen, men det var stört omöjligt. Général du Lupin fortsatte i drygt ett varv till i högt tempo.
 Det är en oerhört kapacitet i hästen. Han var inte alls trött i mål, sade Kihlström.
Général du Lupin har varit Frankrikes bästa häst under flera år, men inte kunnat starta i de stora loppen som Prix d'Amerique på grund av att han är vallack. Han har ändå tjänat över 20 miljoner kronor och travat 1.10,8 över kort distans.
För två veckor sedan lämnade ägaren och tränaren Jean-Paul Marmion Général du Lupin in hästen i träning till Stefan Hultman, Solvalla.
 Général du Lupin får ju inte starta i Frankrike längre eftersom han fallit för åldersstrecket (tio år) och då lämnade de in hästen till mig. Det är förstås en stor ära att få chansen med en sådan här häst och det är en stjärna, sade Stefan Hultman.
 Men jag måste säga att han uppträdde lite knepigt i dag. Vi får jobba på med honom och jag tror att han ska bli stabil framöver.
Framtiden?
 Jag skulle nog välja både Oslo Gran Prix om två veckor och sedan Elitloppet. Men vi får ett snack med ägaren först, sade en mycket belåten Stefan Hultman.
Ägaren och förre tränaren Marmion var själv på plats på Umåker och han var förstås nöjd efter segern. Men fransmannen fick nog hjärtat i halsgropen när hans häst konstrade strax innan starten.

Lyckat för Goop
Björn Goop åkte ända från Karlstad till Umeå för att köra på V75 och det blev maxutdelning. Goop tog två segrar samtliga hästar tränade av Solvallas Timo Nurmos.
Goop inledde med Rebecka (V75-5) som vann stodivisionen från tillägg.
 Den här segern hade hon förtjänat. Hon har gjort flera bra lopp på slutet och nu hade vi lite tur med positionerna, sade Goop.
Han fortsatte sedan med Maximilian O.C.
 Det var lite problem i början och han hade kunnat galoppera. Men när vi väl fick ledningen blev det enkelt och han vann med krafter kvar.

Mer läsning

Annons