Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gidde Palema en vinnare igen

Gidde Palema var tillbaka som en vinnare i Kalmars V75-omgång. Från ledningen vann han lätt på nya banrekordet 1.11,3/1640a.
—  Han mötte lite lättare motstånd än han brukar och då blev segern också lätt, sade Åke Svanstedt nöjt efter loppet.
Ett annat utropstecken var Max Flukt som hade lekstuga i omgångens långlopp.

Annons
Gidde Palema har fått släppa den nordiska kungatronen till norsktränade Steinlager under försommaren. Gidde kom till Kalmartravet med en andraplats i Copenhagen Cup just bakom Steinlager i bagaget. Motståndet i Kalmar var inte av allra värsta sorten och Gidde Palema spelades till megafavorit. Inledningen av loppet innehöll viss dramatik när Gidde Palema inte kom till ledningen lika enkelt som de flesta trott.
 Jag satt mest och tittade utåt men det var ju Gatsby som satt innanför oss som var svåraste hotet om ledningen. När vi väl kommit till ledningen och fick dämpa farten kändes det riktigt bra, sade Svanstedt efter loppet.
  Sen behövde vi inte köra för fullt förrän 200 meter kvar och han vann på bra sätt, fortsatte Svanstedt.
Nästa start för Gidde Palema blir i finska Mikkeli, där han förra året var tvåa bakom Classico Merrett.
 Denna gång ska vi ta revansch, sade Svanstedt mycket bestämt.

Max Flukt höll
Sexårige Max Flukt imponerade när han vann Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen. Han spelades till nästan lika stor favorit som Gidde Palema i sin avdelning inom V75, och gjorde inte merparten av de 10.192 runt kalmarovalen besvikna. Vaggerydsamatören Kent Knutsson körde offensivt och övertog ledningen efter 800 meter. När sedan konkurrenterna försökte attackera i näst sista sväng lättade Knutsson lite på tömmarna och Max Flukt såg närmast ut att jogga när han försvann ifrån konkurrenterna och vann på 1.14,7/3160a.
 Hade jag velat köra världsrekord med honom i dag så hade jag gjort det, sade Knutsson efter loppet. Det är hästen som gör jobbet och jag är bara det lilla i sammanhanget. Det är verkligen tacksamt att få köra en häst som Max Flukt. Han gör sig så otroligt effektivt och han blir bara bättre och bättre för varje start.

Hemlighetsfull
Max Flukt har startat nio gånger i karriären och vunnit åtta av dessa. Fyra av segrarna är tagna inom V75 och trots det ringa antalet starter är prissumman nästan en miljon kronor.
När det gäller kommande uppgifter var Knutsson lite hemlighetsfull.
 Först ska vi hem och gå igenom honom, sen får vi se. Det kan bli ett lopp under Hugo Åbergs-dagen på Jägersro. Men vilket lopp vill jag inte säga, sade Knutsson.
Kalmars V75-omgång innehöll mest favoriter och sju rätt belönades med 769 kronor. Varken för sex eller fem rätt blev det utdelning varför det är dubbel jackpot nästa vecka på Rommetravet.

Mer läsning

Annons