Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gidde Palema imponerade i uttagningslopp till Olympiatravet

Räkna med att stjärnhästen Gidde Palema får en ny toppsäsong.
I den tredje uttagningen till Olympiatravet var tioåringen ensam på plan.
—  Det här ser bra ut inför fortsättningen, sade en nöjd Åke Svanstedt.

Annons
Gidde Palema vann på 1.13,9,/2 140 m auto, ingen topptid på den snabba Färjestadsbanan, men heller ingen värdemätare på hästens kunnande.
Åke Svanstedt hittade en bra position som andra häst i andra spår kort efter start. Men när hästen framför ströp tempot avancerade Svanstedt direkt och fick överta ledningen redan efter 500 meter.
 Vi hade tur i början, på förhand trodde jag inte att vi skulle sitta i ledningen så tidigt. Sedan lät jag honom dra på lite under slutvarvet för att ge Gidde en genomkörare.

Bäst barfota
Gidde Palema avslutade sista kilometern i 1.12-tempo och lite under 1.10,0 sista halvvarvet. Och han gjorde det busenkelt.
Nästa start för Gidde Palema blir i Olympiatravets final om två veckor på Åbytravet. Han var vunnit säsongens första storlopp de två senaste åren och har bra chans till tredje raka.
Svanstedt har nämligen några ess kvar i rockärmen inför finalen.
 Först och främst ska vi plocka av alla fyra skorna, då brukar Gidde hitta en växel till. Sedan ska jag ge honom några tuffa intervaller två dagar innan loppet och då piggnar han till ytterligare, berättade Svanstedt.

Lähdekorpi i topp
Framgångarna fortsätter för Kari Lähdekorpi. Han har redan tagit en stor ledning i svenska tränarligan och även vunnit flest lopp på V75 i år.
Profit Ås var en suverän vinnare i V75-1 från stall Lähdekorpi på Färjestadstravet. Fyraåringen joggade ifrån motståndet och vann på fina 1.13,8/2 140 m auto med Per Lennartsson i sulkyn.
I V75-4 visade Lennartsson fina körhänder när han lyckades vinna med Capricorn Label. Tränare: Kari Lähdekorpi.
 Det stämde ingenting under hela loppet för Capricorn Label, han travade inte alls bra och var nära att galoppera flera gånger. I sista kurvan tänkte jag att fan vi kan ju bli tvåa, men så parkerade Åke Svanstedts häst (Daniel Palema) och då hann vi fram till seger, kommenterade Per Lennartsson.

Per i delad ledning
Däremot var det inga problem för Profit Ås:
 Han vann lätt med krafter kvar. Förra helgen på Romme var han lite rullig i början och då vågade jag inte ladda från start, men nu var han
perfekt och tog ledningen enkelt, sade Lennartsson.
Profit Ås såg lysande ut där framme och hade bra spänst i steget ända in mot mållinjen trots att tempo var hårt hela loppet.
 Han var kanske lite för löpglad och låg på en del, men det är en mycket lovande häst.
Per Lennartsson har fått en rejält nytändning sedan han började köra för Kari Lähdekorpi. Efter lördagens dubbelseger toppar han kuskligan på V75 tillsammans med Åke Svanstedt på 14 segrar.

Mer läsning

Annons