Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s klubbchef Urban Hagblom talar ut

Känns det uppgivet, Urban Hagblom, klubbchef i allsvenska nästjumbon Gif Sundsvall som har stora problem med att värva spelare?
— Nej, men visst har vi hamnat i en trist sits.

Annons
Vi var muntligt överens med Erik Hoftun men väntade en kväll innan vi tänkte släppa det till media, däremellan hann han byta klubb. Klart det känns förjävligt.
Även Harald Brattbakk och Robbie Russell nobbar Giffarna, varför har ni så svårt att knyta till er nya spelare?
 Självklart skapar sportslig framgång ett attraktionsvärde, det är väl en av orsakerna. En annan är att vi inte har samma ekonomiska förutsättningar som Djurgården, Malmö och IFK Göteborg. En tredje är att vi jagar spelare från de skandinaviska ligorna och då passar inte det här transferfönstret oss särskilt bra.
Enda nyförvärvet är Djurgårdens bänkvärmare Tomas Backman, dessutom ser Fredric Lundqvist ut att försvinna till norska ligan...
 Vi är nöjda med Tomas och han är en bättre spelare än vad korsbandsskadade Öyvind Svenning var när vi sålde honom till Viking Stavanger. Fredric har tydligt klargjort att han inte vill förlänga sitt kontrakt, så vi kan inte göra så mycket.
Förre Trelleborgspelaren Thomas Magnusson nämns som ett hett namn för Giffarna?
 En kanonkille som tränat med oss i sommar eftersom hans flickvän bor i stan. Mer än så tänker jag inte säga.
Hur allvarlig är krisen i klubben?
 Den är väldigt uppförstorad. Givetvis är vi missnöjda med de sportsliga resultaten men än finns det tid att rycka upp sig. Fem av de sex senaste åren har vi haft liknande problem med spelarrekryteringen, men då har det knappt nämnts i media.

Mer läsning

Annons