Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glazer tar full kontroll över Manchester United

Annons
Amerikanen Malcolm Glazer äger numera över 75 procent av aktierna i den engelska Premier League-klubben Manchester United.
Det innebär att han också har full kontroll över fotbollsklubben.
Ett troligt först steg är att den 78-årige amerikanske affärsmannen avnoterar United från Londonbörsen, där klubben varit registrerad sedan 1991.
Glazer har i omgångar gjort aggressiva försök att köpa aktiemajoriteten i världens rikaste fotbollsklubb, men stött på olika hinder. I förra veckan lyckades han köpa en stor aktiepost (28,7 procent) av irländarna JP McManus och John Magnier, och efter intensivt handlande under fredagen och måndagen nådde Glazer över de 75 procent av aktieinnehavet som ger honom makten i föreningen.
Reaktionerna på amerikanens ägarskap har varit starka, främst från supporterorganisationer som äger runt 18 procent av aktierna.
Glazer finansierar delvis sitt köp med lån på över tre och en halv miljard kronor. Supportrarna oroar sig för att skuldbördan ska leda till högre biljettpriser och en risk för att klubben framöver inte ska ha råd att konkurrera på spelarmarknaden.
Glazer äger sedan tidigare den amerikanska NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers.

Mer läsning

Annons